Dos interceptors russos espanten un F18 espanyol que volava prop l'avió del ministre de Defensa

Una portaveu del ministeri espanyol ha assegurat que l'operació estava a càrrec de l'OTAN i que, per tant, «és ella que haurà de donar explicacions»

L'F18 volava a prop del avió on volava el ministre de Defensa rús
L'F18 volava a prop de l'avió on estava el ministre de Defensa rús | Cedida

Dos interceptors russos SU-27 han obligat un F18 espanyol a canviar de rumb, ja que es trobava a prop de l'avió on viatjava el ministre de Defensa Sergei Shoigu, qui es dirigia a Moscou. Els fets han tingut lloc mentre sobrevolaven l'espai aeri neutral del mar Bàltic, tal com assegura 'El Nacional' a partir de declaracions oficials del govern rus. Segons es pot apreciar en el vídeo, els caces russos maniobren, fructuosament, per allunyar l'F18 espanyol de l'avió de Shoigu.

En la seva defensa, una portaveu del ministeri espanyol ha assegurat que l'operatiu estava a càrrec de l'OTAN i que, per tant, «és ella que ha d'informar». L'F18 forma part d'un contingent que duu a terme operacions aèries de control policial per a l'Aliança Atlàntica a Estònia, Letònia i Lituània. Aquest està compost per cinc caces i 140 militars de l'Exèrcit de l'Aire.

Una segona errada de l'OTAN en espais aeris nacionals

Paral·lelament, l'any 2017, dos caces espanyols del mateix model van entrar en l'espai aeri finlandès mentre provaven d'interceptar dos avions russos de l'estonià. L'OTAN va haver de donar explicacions davant el govern de Finlàndia.

D'altra banda, no és la primera vegada que Shoigu es veu 'amenaçat'. Fa dos anys també, un avió de combat polonès, també de l'Aliança Atlàntica, va intentar apropar-se al del ministre. D'aquesta manera, el polític ha alertat sobre els riscos de l'increment dels vols de caces aliats prop les fronteres russes que suposen i poden provocar, segons el ministeri i el govern, «provocacions i incidents militars».

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari