Mas-Colell declara per tràfic d’influències quan Junqueras era conseller

La Fiscalia Anticorrupció l’ha interrogat per un suposat delicte que l’exconseller d’Economia haurà comès el 2017

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas.
L'exconseller Andreu Mas-Colell, investigat per un possible delicte de tràfic d'influències | ACN

 

La Fiscalia investiga l'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell per un suposat delicte de tràfic d'influències que hauria comès el gener del 2017, quan ja era fora del Govern, en escriure un correu electrònic al seu successor, Oriol Junqueras, perquè intervingués en un esborrany d'informe de la Intervenció General de la Generalitat.

Mas-Colell, investigat per possible tràfic d’influències

Concretament, l’esborrany tractava sobre suposades irregularitats comptables en les retribucions de directius del Centre de Recerca d'Economia Internacional (CREI), dirigit pel reconegut economista Jordi Galí, proper a Mas-Colell, i format per una dotzena d'investigadors. El correu es va trobar durant la investigació judicial contra l’exvicepresident Junqueras pel referèndum de l'1-O i aquest document va arribar a mans de la Fiscalia que va obrir diligències per concretar si existeix delicte.

Segons ha avançat 'El País' i han confirmat fonts jurídiques, en el correu, Mas-Colell opinava que l'informe de la Intervenció General era una «càrrega de profunditat explícita» contra el CREI i una «desconsideració personal cap a un acadèmic exemplar». Per això, considera «paradoxal» que la Generalitat causés una «asfíxia administrativa» al sistema de recerca del país.

La fiscal anticorrupció de BarcelonaTeresa Duerto, va interrogar aquest dimarts a Mas-Colell, acompanyat del seu advocat, i dues persones més. Segons fonts properes a Mas-Colell, el seu interès va ser estrictament acadèmic i no va escriure el correu com a exconseller. A més, no consta que Junqueras llegís el correu, no es va respondre ni es va tenir en compte en l'informe final de la Intervenció, cosa per la qual confien que la fiscalia arxivi la investigació.

L’esborrany de l’informe va ser realitzat per la Intervenció General de la Generalitat, un organisme que en aquell moment estava en mans de Junqueras, que era vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, i en ell es criticava alguns aspectes del funcionament financer del CREI, com per exemple la política de retribucions. En aquest sentit, diverses fonts properes a la defensa expliquen que Mas-Colell estava interessat en un sentit acadèmic i només volia salvaguardar el prestigi del CREI.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari