Pla obert d'algunes guixetes d'un despatx de l'INS Gili i Gaya de Lleida remenades

El robatori en un institut català que ha obligat a suspendre classes després del pont

S'han endut portàtils, aparells audiovisuals i la caixa forta sencera i la policia científica ha recollit empremtes

Les persones que cometen els robatoris controlen els seus objectius per poder iniciar el procediment en el moment indicat. Aquest acostuma a ser quan al lloc que volen entrar no hi ha ningú, és a dir, el moment més fàcil per cometre un assalt. 

En les últimes hores, uns lladres han optat per entrar a un centre educatiu de la demarcació de Lleida. Un recinte on han quedat malmeses diverses aules, ja que hi ha hagut molts danys materials, a part d'aquells objectes sostrets. 

Assalt a un institut de Lleida

La directora de l'institut Gili i Gaya de Lleida, Marina Castellà, ha explicat a l'ACN que quan han arribat a dos quarts de vuit del matí, no hi havia llum. En entrar al centre, s'han trobat els despatxos i el laboratori de química «destrossats». A més, s'han vist obligats a suspendre les classes de Batxillerat d'aquest dijous. 

La primera reacció ha estat alertar als serveis d'emergències. El cas, que ha estat denunciat, ha quedat a càrrec dels Mossos d'Esquadra, que investigaran aquest robatori. Des d'un bon primer moment, els agents han començat a agafar empremtes. 

Els responsables no només han assaltat el centre lleidatà. Tal com ha lamentat la directora, «han anat a fer mal», ja que els lladres han esbotzat les portes. 

El botí que s'han endut les persones que han entrat al centre és divers. Castellà ha explicat que han robat portàtils, càmeres de fotos i de vídeo, així com la caixa forta sencera, on hi havia diners i material audiovisual més bo. La valoració de tot allò que han robat, no la tindran, almenys, fins al pròxim dilluns. 

Aquest dijous era el primer dia que professors, professores i alumnes, tornaven al centre després del pont. Un període que no se sap ben bé quan van aconseguir entrar al centre educatiu lleidatà.

Tot i això, la directora del centre manté la hipòtesi que els lladres hi van entrar el dilluns 6 de desembre, ja que van trencar els fusibles i va marxar la llum. L'empresa de l'alarma, però, no els va avisar d'aquest fet i l'alarma no va sonar. 

«Ha estat bastant greu i els Mossos han precintat les dues zones afectades, a la planta de baix i a la primera planta per poder treballar». És per això que les classes de Batxillerat s'han suspès tot i que demà està previst que es reprenguin.