Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ismael, el jove desaparegut a Granada i que han localitzat a una presó de França.

Ismael, el jove desaparegut a Espanya, és a una presó a França

Ismael va ser interceptat quan viatjava amb un carregament de cànnabis

La desaparició d'Ismael ha tingut novetats en les darreres hores. El cap de setmana passat es divulgava una imatge d'aquest home, veí de Salar, a Granada. La seva família feia una crida per trobar-lo després d'uns quants dies sense saber res del seu parador.

Van arribar a organitzar batudes pel municipi, però sense obtenir cap mena de pista. Sembla que no seria ni a Espanya, ja que el diari 'Ideal' revela que l'home de 35 anys està pres en una presó de França.

Equip de recerca de Creu Roja.
Han donat per finalitzada la recerca d'Ismael. | Creu Roja 

Ismael va ser detingut al país veí amb un carregament de marihuana, amb una quantitat desconeguda. Asseguren que la droga tenia com a destí un altre punt d'Europa. El pla que havien previst els narcos no va sortir tan bé com ells esperaven.

Per dur a terme l'operació, comptaven amb dos vehicles. En el primer hi viatjaven les substàncies il·legals, mentre que més endavant hi havia un cotxe llançadora encarregat d'alertar de la presència policial. No obstant això, la gendarmeria va aturar el cotxe on viatjava el carregament de droga i no l'altre.

La intenció era que la droga es pagués al lloc de destinació una vegada que fos lliurada. Ara, aquests diners mai no arribaran, ja que la marihuana ha quedat en mans de la policia. El mitjà revela que els narcos han intentat pressionar la família d'un dels dos homes que feien el transport.

Una patrulla de la policia francesa.
Ismael va ser interceptat per una patrulla de la policia francesa. | Viquipèdia 

Reclamen els diners per no haver-se fet el lliurament al punt fixat. Aquest cas confirma el greu problema que es produeix a molts municipis d'Espanya.

Molts joves, sense feina i amb pocs recursos, se senten atrets per la crida dels diners fàcils de la droga. Alguns es dediquen a cura de plantacions de cànnabis o a realitzar els ports. Tot això a canvi de grans quantitats de diners, però sense mesurar els riscos que implica.

En aquest darrer cas, amb Ismael com a protagonista, el càstig s'ha saldat amb el seu empresonament a França. Això ha provocat també que la Guàrdia Civil iniciés una investigació sobre els efectes col·laterals.

La droga confiscada anava dirigida a algun país centreeuropeu. Segons el diari, és una zona on hi hauria el 75 % de la marihuana cultivada a Granada. Els beneficis són molt elevats, ja que el preu és quatre vegades superior al lloc de lliurament.

El quilo de marihuana en aquesta província andalusa arriba als 2.500 euros, mentre que a Suïssa arriba fins a 10.000 euros. Per tant, l'exportació ha esdevingut una gran font d'ingressos per a molts narcos.

Dues mans agafant-se a dos barrots de presó.
Ismael es troba en una presó del país veí. | CEDIDA 

Sense dubte, tot això suposa un motiu de preocupació per als agents, que veuen com surten de Granadas importants quantitats de cànnabis amb destinació a Europa.

La família d'Ismael es va assabentar dels fets el dilluns

La família d'Ismael estava molt preocupada pel seu parador. No va ser fins a última hora de dilluns quan van tenir coneixement de la situació. Se'ls va comunicar de manera oficial que estava en una presó de França després de ser interceptat amb una important càrrega de droga.

Després de publicar-se la notícia, l'associació SOS Desaparecidos donava per finalitzada la cerca. Per la seva banda, l'altre jove que va participar en el transport anava al cotxe llançadora.

No es va saber res del seu company fins al dimarts. En un primer moment, van pensar que havia tingut un accident o l'havien intentat segrestar. També van contemplar la possibilitat que patís algun contratemps que l'obligués a desaparèixer de manera temporal.

Durant el cap de setmana, el mòbil d'Ismael ja no donava trucada. Una cosa que va fer témer el pitjor dels seus amics.