▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

El dia que Jancy i Paola van intentar matar l'amant del marit d'una d'elles

Les dues amigues la van apunyalar a l'interior del local per llatins Black&White de Sants l'any 2013 i ara el fiscal demana 12 anys de presó

Imatge de l'exterior del bar, en una fotografia promocional de l'establiment a Facebook.
Imatge de l'exterior del bar, en una fotografia promocional de l'establiment a Facebook. | CatalunyaDiari.cat

Aquesta setmana arriba a judici l'intent d'assassinat d'una dona per part de dues dones més l'any 2013 en un local de Barcelona. Dues amigues van trobar el marit d'una d'elles amb una altra dona en aquest local del barri de Sants, es van organitzar i quan va estar sola a l'interior del bar, amb un ganivet de cuina, la van apunyalar i ferir greument la cara. Per intent d'assassinat la Fiscalia demana 12 anys de presó a l'autora dels fets i també a la seva amiga, com a col·laboradora necessària.

«T'ho mereixes per gossa, t'ho vaig advertir, t'ho vaig dir, gossa, puta»

Era de nit i Jancy Maibeth Rivera Coba es trobava en un local del barri de Sants, el Black&White. És un bar on acostumen a quedar joves llatins establerts a Barcelona. Ella, de nacionalitat panamenya, va veure com la parella d'una amiga seva, la Paola del Rocio Reyes, de nacionalitat equatoriana, estava prenent una copa amb una altra dona. Ella coneixia l'home i la dona amb qui ell prenia una copa. Sabia que mantenia una relació amb l'home a esquena de la seva amiga. Quan ho va veure se'n va anar cap a casa de la Paola per avisar-la dels fets i va ser allà quan van decidir fer el que els hi ha canviat la vida.

Jancy va demanar a Paola que agafés un ganivet de la cuina i que anessin cap al Black&White. Quan van arribar al local ella va entrar al local per demanar a l'home que sortís un moment fora i va ser llavors, quan va rebre l'avís que la dona estava sola, que Paola va entrar al bar. Estava amb una amiga i va rebre dues punyalades per l'esquena. La víctima va caure a terra. Va ser llavors quan Paola va seguir amb l'agressió. Li va clavar una nova punyalada a l'esquena i li va fer talls profunds a la cara. Segons relata el text del fiscal, recollit dels testimonis que van prendre els Mossos d'Esquadra que van investigar el cas, la dona cridava a la víctima «t'ho mereixes per gossa, t'ho vaig advertir, t'ho vaig dir, gossa, puta».

L'amiga de Paola, Jancy, va tornar a entrar al local i va parlar amb una amiga de la víctima, assegurant que «ja estava avisada del que passaria». I van marxar corrents del local. Al ser conegudes de la víctima i que la parella de la Paola va col·laborar, els Mossos d'Esquadra van poder detenir rapidament a les dues dones.

Quinze dies ingressada a l'hospital

La víctima va haver de ser atesa d'urgència en un centre sanitari, on hi va haver d'estar durant 15 dies ingressada. Va haver de ser operada i té el cos ple de cicatrius de les ganivetades que va rebre per part d'una de les acusades. A la cara té dues cicatrius.

Segons detalla l'informe mèdic d'aquells dies, una de la ganivetada va afectar el pulmó dret; una ferida que hagués pogut ser mortal si la dona no hagués rebut atenció mèdica urgent.

La Fiscalia demana 12 anys de presó per cada una

La Fiscalia demanarà, en el judici que arrencarà aquest dijous 11 d'octubre a l'Audiència Provincial de Barcelona, 12 anys de presó per les dues acusades respectivament. Creu que són culpables d'un presumpte delicte d'assassinat en grau de temptativa. Una per ser-ne l'autora material i l'altra com a col·laboradora necessària.

El fiscal també demana que les dues no es puguin acostar a la víctima menys de 1.000 metres durant cinc anys després de sortir de la presó. De manera conjunta, les dues imputades també hauran de pagar, tal com demana el fiscal, una indemnització d'11.000 euros a la víctima pels dies que va estar ingressada i per les seqüeles físiques de les ferides a la cara.


Comentaris

envia el comentari