Javier, l'àrbitre espanyol que ha mort massa jove

Javier, l'àrbitre espanyol que ha mort massa jove

Javier Rodríguez Torres era natural de Valladolid, però feia temps que estava vinculat al futbol i al rugbi balear

El futbol i el rugbi balear ploren la mort de Javier Rodríguez Torres, un esportista molt conegut a les illes que va morir la matinada passada. Malauradament, ha mort després d'una llarga lluita contra el càncer, que el va obligar a retirar-se dels terrenys de joc.

Javier era originari de Valladolid, però fa temps que va aterrar a Mallorca per motius laborals. Allà va continuar cultivant les dues grans aficions, el futbol i el rugbi, i en retirar-se va seguir vinculat a l'esport a través de l'arbitratge. En el pas per diversos equips va deixar molts amics que avui ploren desconsolats la seva mort.

A Valladolid va defensar els colors del club de rugbi 'El Salvador', i després, ja a Mallorca, va militar al club de rugbi 'Falcons Alaró'. Temps després va deixar el rugbi i es va passar al futbol, formant part del 'Margaritense' a la Tercera Divisió. Davant la tràgica notícia, els seus equips han manifestat el seu dolor més profund per la mort de l'esportista.

Conegut a tot arreu com a 'Pucela', Javier es va retirar del rugbi i l'esport, però va continuar com a àrbitre. Durant deu anys va dirigir partits de futbol base i amateur, i durant cinc temporades va ser àrbitre de la Tercera Divisió balear. Però a causa de la tardana entrada a l'arbitratge i la precoç malaltia li va impedir arribar més amunt.

Imatge de Javier Rodríguez Torres, l'àrbitre espanyol mort
Javier era de Valladolid, però portava temps a l'esport balear | LND

'Pucela' era una persona molt estimada, tant al món del rugbi i el futbol, com a l'arbitratge. El Comitè Balear d'Àrbitres (Cafib) ha emès un comunicat lamentant la mort del seu company Javier Rodríguez Torres: «El president sol·licita que als partits del cap de setmana es guardi un minut de silenci en el seu record».

A la seva última etapa en actiu va dirigir partits del futbol base i es va implicar en l'esport balear i el món de l'arbitratge amb gran il·lusió i compromís. Es va retirar dels terrenys de joc fa un any i mig, quan se li va reproduir el tumor del qual havia estat operat fa dotze anys. En tot aquest temps ha estat lluitant de manera valenta contra el càncer.

Minut de silenci a la seva memòria

Finalment no ha pogut ser, i 'Pucela' ha mort de matinada envoltat pels seus éssers estimats. Aquest cap de setmana, tal com proposava la Cafib, es guardarà un minut de silenci en el seu record a tots els camps del futbol base. És l'homenatge a una persona que va deixar moltes amistats als llocs per on va passar.

Imatge de Javier Rodríguez mentre arbitra un partit
Javier durant una de les seves actuacions com a àrbitre | CEDIDA

És el segon cop dur en poc temps per a l'esport balear, ja que fa tot just unes setmanes va morir un jove jugador del futbol base. Es tracta de Joan Francesc Carbonell, un noi de 17 anys mortalment atropellat a Consell (Mallorca), el 10 d'octubre passat.

La tràgica mort de Joan Francesc va commocionar la petita localitat de Binissalem, d'on era natural. El jove havia jugat a les files del CD Binissalem, un modest equip de la Tercera Divisió Balear. El club es va veure molt afectat pel succés, i li van dedicar un sentit homenatge al seu propi estadi.

Setmana negra a l'esport espanyol

De la mateixa manera, l'esport espanyol està de dol aquesta setmana per la mort d'Iván i Cristian, dos joves futbolistes morts en un accident de tràgic. Iván Górriz, de 19 anys, jugava al Mare Nostrum de Puerto Sagunto (València). Per la seva banda, Cristian Barroso, de 23 anys, militava a les files de l'Obandina (Badajoz).

Imatge del jove Ivan Górriz, de 19 anys, mort a un accident de tràfic
El jove Górriz va morir en un accident de tràfic | TWITTER

Iván acabava de pujar a la categoria sènior i estava complint el seu somni futbolístic. Però, un accident a València, dilluns a la matinada, va acabar amb totes les seves il·lusions. Segons els experts, tenia un gran potencial gràcies a les seves característiques com a futbolista.

En les últimes hores s'ha conegut també la mort de Cristian en un accident que va tenir lloc dimecres passat. Va passar a la carretera extremenya que uneix Don Benito amb Medellín, quan van xocar frontalment un cotxe i una furgoneta. Era un jove apassionat pel futbol, i amb el 10 a l'esquena era tot un heroi al seu equip.