Jennifer amb els seus pares en un muntatge fotogràfic

Jennifer, 'la filla perfecta' que va pagar un dineral perquè matin els seus pares

Va pagar 10.000 dòlars a uns sicaris per fingir un atracament i acabar amb els seus progenitors, però alguna cosa va sortir malament

Jennifer Pa, de 35 anys, era una estudiant brillant que tocava el piano, feia patinatge artístic i practicava ballet i natació. Però darrere de la imatge de 'filla perfecta' s'amagava una gran mentida. I abans que els seus pares ho descobrissin tot, va decidir acabar amb ells.

Nascuda a Toronto (Canadà) el 17 de juny de 1986, Jennifer era filla d'un refugiat polític vietnamita i una immigrant. De petita va assistir a una escola catòlica, on va demostrar ser una alumna avantatjada. La nena enlluernava els seus pares amb el seu gran talent en les activitats extraescolars.

Piano, flauta, ballet, patinatge artístic, arts marcials, natació. La nena semblava no tenir sostre.

Els seus pares somiaven amb què la seva filla es convertís en una esportista olímpica. Però tots els seus somnis es van enfonsar quan es va trencar el lligament creuat del genoll.

Comencen les mentides de Jennifer

Això va marcar un abans i un després en la jove, que va començar a treure males notes i a utilitzar la mentida de forma habitual. Va arribar a idear un enginyós pla per falsificar les notes amb l'ajuda de tisores, cola, vells butlletins i una fotocopiadora.

A poc a poc va anar construint una personalitat manipuladora, que li va permetre falsificar la carta d'admissió a la universitat. Es va inventar que havia aconseguit els diners a través d'un préstec i una beca de 3.000 dòlars. Però tot era mentida, i en realitat no tenia ni el títol de secundària.

Darrere l'aparença d'estudiant brillant s'amagava la gran mentida en què s'havia convertit la vida de Jennifer. Perquè no descobrissin la veritat, va comprar llibres de farmacologia que memoritzava en les seves estones lliures. També deia que vivia al campus, però en realitat anava a casa del seu xicot.

Jennifer i la seva parella, Daniel, van anar a viure junts a un apartament, que pagaven en part amb els diners que ella guanyava donant classes de piano. També atenia al bar de la pizzeria en la qual la seva parella era encarregat de cuina. És més, la parella es treia un sobresou venent marihuana.

Es descobreix el gran engany

Les mentides de Jennifer van arribar al seu final quan els pares van veure una cosa estranya. Ella els havia dit que tenia una feina en un laboratori, però no tenia cap uniforme amb el seu nom. Quan van trucar a la seva millor amiga de la universitat es va destapar la gran mentida: mai havia viscut al campus.

Jennifer, contra les cordes, va traslladar a un amic seu el seu desig de matar el seu pare. Aquest li va presentar a un estrany noi anomenat Ricardo, que es va oferir voluntari per cometre el crim a canvi de 1.500 dòlars. En realitat va resultar ser un estafador que va fugir amb els diners.

Jennifer va confiar llavors en el seu xicot Daniel, i junts van ordir un pla per acabar amb els seus progenitors. El noi va accedir perquè així podria quedar-se amb els béns i els estalvis de la família. Segons els seus càlculs, si el pla sortia bé heretarien mig milió de dòlars.

Per executar la seva venjança van contractar a un sicari jamaicà anomenat Lenford Crawford. Aquest va posar un preu més alt, 10.000 dòlars, però a canvi garantia la màxima efectivitat. Ell i dos socis més van formar el grup que posaria fi a la vida dels Pa.

Els sicaris executen el seu pla

El 8 de novembre de 2010, els tres van irrompre a casa fingint un atracament. Un d'ells va apuntar al pare, mentre els altres van pujar a buscar la mare i la filla. Un cop lligats i emmordassats els van demanar tots els seus estalvis, i aquests van accedir suplicant per les seves vides.

Després de saquejar tots els seus béns, dos dels sicaris van cobrir el cap dels pares amb mantes, els van portar al soterrani i els van disparar. Ell va rebre dos trets, un a l'espatlla i un altre a la cara, i ella tres al cap. Mentre agonitzaven, els assassins van fugir.

Jennifer, al pis de dalt, va trucar al 911, el número d'emergències al país nord-americà, després d'alliberar-se dels seus lligams. Va dir que havien assaltat casa seva i que havien disparat als seus pares. Però pocs segons després s'escolta la veu del pare des del soterrani: havia sobreviscut.

Cadena perpètua per als cinc

L'home havia despertat instants després de ser tirotejat i havia sortit per una porta per demanar ajuda al seu veí. Va ser traslladat a un hospital pròxim, on es va recuperar malgrat la gravetat de les ferides. Tots els implicats en el crim, inclosa Jennifer, van ser detinguts.

El 19 de març de 2014 va començar el judici que va concloure 10 mesos després amb la cadena perpètua per Jennifer, Daniel i els seus tres còmplices. Jennifer Pa, l'estudiant brillant que va contractar uns sicaris per matar els seus pares, va escoltar la sentència sense immutar-se.