Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Jesús Ángel Bienzobas.

Jesús, el jove que ha perdut la vida en una desgràcia amb només 26 anys

Jesús Ángel Bienzobas Bonilla treballava com a repartidor i tenia vocació humanitària

Jesús Ángel Bienzobas Bonilla, de 26 anys i natural d'Arguedas (Navarra), és la víctima mortal de l'accident que va tenir lloc ahir. El jove va morir en un xoc frontal amb un camió a la carretera d'Arguedas. Acabava de tornar a la seva localitat natal després de viure alguns anys a França.

Jesús Àngel tenia dos germans i vivia a casa del seu avi per part de mare, a la localitat navarresa d'Arguedas. Va estar uns anys vivint fora amb la família, però fa poc va tornar per viure amb el seu avi. Residien al barri de Venècia, on també viuen altres familiars.

El jove navarrès treballava com a repartidor per a diverses empreses, l'última, Logística Parcel. Es va treure el carnet de conduir l'agost del 2021 i el mostrava orgullós en una fotografia de Facebook. Ha estat precisament a la carretera on ha trobat tràgicament la mort.

Religiós amb vocació humanitària

Jesús Ángel Bienzobas també tenia una faceta humanitària, ja que era voluntari a l'ONG Remar. Es tracta d'una organització sense ànim de lucre que ajuda a les persones en risc d'exclusió social. Col·laborava habitualment amb aquesta associació i tenia unes creences religioses molt profundes.

Fotomuntatge de Jesús Ángel Bienzobas.
El jove va morir en un accident a la carretera d'Arguedas. | CatalunyaDiari
 

Jesús Àngel era Testimoni de Jehovà, una creença que li venia per tradició familiar, i professava la seva fe amb molta devoció i de manera activa. Participava activament de la comunitat religiosa, una faceta que compaginava amb la vocació humanitària. La seva mort ha provocat una gran consternació.

L'alcalde d'Arguedas, el poble de la víctima, ha expressat el dolor del municipi després d'aquesta enorme tragèdia. José María Pardo ha lamentat l'accident i ha definit el noi com «un jove molt amable i molt maco». També n'ha destacat el seu caràcter social i la seva vocació humanitària.

L'accident mortal d'Arguedas

Jesús Ángel Bienzobas Bonilla, un repartidor de 26 anys, va morir en un accident de trànsit a l'anomenada recta d'Arguedas. Es tracta d'un punt al quilòmetre 13,500 de la NA-134, al terme municipal de Tudela. El sinistre va passar ahir cap a les 16.07, en un xoc frontal amb un camió.

La Policia Foral de Navarra està investigant les causes per les quals el vehicle on anava Jesús Ángel va impactar contra el camió. Una hipòtesi és que el jove va poder despistar-se una estona o quedar-se adormit al volant. Això explicaria per què va envair el carril contrari per on circulava el camió.

La policia va identificar el conductor mort com Jesús Ángel Bienzobas Bonilla, de 26 anys i veí d'Arguedas. El noi va ser evacuat en ambulància a l'Hospital Universitari de Navarra (HUN), on va morir poc després. Agents de la Policia Foral es van fer càrrec de la investigació.

Emergències va mobilitzar un equip mèdic de Valtierra i bombers del parc de Tudela per a aquest accident. Els bombers van haver d'alliberar el cos del jove ferit perquè pogués ser atès pels sanitaris. Després d'estabilitzar-lo, el van poder traslladar a l'hospital, on finalment va morir.

Augmenta la sinistralitat

Es tracta de la víctima número 14 dels accidents de trànsit a Navarra aquest any, la segona en pocs dies. La setmana passada es va haver de lamentar la mort d'un motorista a l'A-68 (Autovia de l'Ebre), a l'altura de Fontelles. El mort era Fernando, un jove de 34 anys natural de Trazos (La Corunya).

Imatge d'un cotxe adelantant un camió en una carretera.
Augmenten els accidents a Espanya el 2022. | Pixabay
 

Fernando vivia actualment a Mallorca i estava de ruta per Navarra quan l'infortuni es va creuar pel camí. Anava amb tres companys motoristes més, quan de sobte van topar amb un accident. Els tres primers van aconseguir esquivar el vehicle accidentat, però Fernando no.

El jove va patir una sortida de la via impactant amb el guarda-raïl. La mort d'aquests joves torna a posar de manifest el repunt de la sinistralitat que viuen les carreteres espanyoles aquest any. En part, té a veure amb la fi del coronavirus i l'augment de la mobilitat.