John Musetescu W, un jove suec de 29 anys, el triple assassí de Ciutat Vella

Musetescu, nascut a Suècia, no tenia antecedents greus

John Musetescu va néixer a Uppsala (Suècia) el 16 de juny de 1991. Va viure tota la seva vida allà fins que el passat 2019, mesos després de separar-se de la seva dona es va traslladar a Barcelona. Els investigadors intenten esbrinar què el va portar a la capital catalana i cometre, aquest dilluns 20 de gener, tres assassinats en el districte de Ciutat Vella.

Primer, els serveis d'emergència van descobrir un cadàver en un incendi declarat al carrer de Portal Nou. El cos presentava ferides per arma blanca. A menys de 600 metres de l'incendi, al carrer de l'Arc de Sant Vicenç, els policies trobavenel cos sense vida d'una dona de 60 anys. Moments després, a la plaça de Sant Jaume, un home apunyalava mortalment un periodista de l'Ajuntament de Barcelona. Tot en menys d'una hora.

La tercera víctima mortal és David Caminada Díaz, un periodista de 52 anys que va ser traslladat en estat crític a l'Hospital Clínic de Barcelona. Caminada va morir durant el matí d'aquest dimecres.

Tres crims en menys d'una hora

Tot i que semblaven tres successos aïllats, els detalls van fer que la Guàrdia Urbana de Barcelona relacionés els tres crims: el detingut portava la mateixa roba que l'home que, segons diversos testimonis, havia escapat de l'incendi. D'altra banda, portava pertinences de la dona morta al carrer de l'Arc de Sant Vicenç. La sorpresa va ser majúscula quan les autoritats van comprovar que el detingut no tenia antecedents greus, només quan l'any 2013 va ser interceptat amb dos grams de cànnabis.

Aquest dijous, el jutjat d'instrucció 19 de Barcelona ha decretat, per a aquest home de 29 anys, presó preventiva sense fiança. Se l'acusa de tres homicidis, un delicte d'incendi, dos de robatori amb violència i un delicte d'intimidació, lesions i amenaces.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari