Li amputen els peus i els dits de les mans per l'ús de la copa menstrual

Sandrine Graneau ha explicat el seu cas i ha carregat contra els fabricants de copes menstruals

Sandrine Graneau a l'entrevista amb 'Le Parisien'
Sandrine Graneau explica la seva terrible experiència després d'utilitzar la copa menstrual | Le Parisien

Una dona francesa de 36 anys, Sandrine Graneau, va patir un terrible problema de salut amb un element que sembla en un principi del tot inofensiu: una copa menstrual. Aquest utensili que està tan de moda actualment i que es ven com l’alternativa sostenible a l’ús de tampons, va provocar-li un xoc tòxic a Sandrine, una síndrome infecciosa molt perillosa causada pel bacteri Staphylococcus.

Aquest episodi va ser tan greu que a la noia li van haver d’amputar els peus i alguns dits de la mà a conseqüència de la síndrome, que podria haver esdevingut mortal. Ara, Sandrine Graneau ha volgut relatar el seu cas al diari ‘Le Parisien’ per alertar de les possibles conseqüències del mal ús de tampons i copes menstruals.

Sandrine va anar a urgències per forts dolors

Tot va succeir el darrer mes d’abril, quan Sandrine va començar a trobar-se malament, patint dolors aguts després d’utilitzar la copa menstrual, i que es van agreujar amb els dies, fins que va anar a urgències quan ja no aguantava més el dolor, i allí li van diagnosticar, erròniament, pedres al ronyó.

L'endemà no millorava, i va decidir tornar a l’hospital després de patir una forta baixada de tensió, cosa que va provocar que la sotmetessin a més exàmens i li comuniquessin que estava sofrint un xoc tòxic a causa d’un mal ús de la copa menstrual.

El seu cas, però, va esdevenir tan extrem que la van haver d’operar d’urgència i amputar-li els peus i 18 falanges dels dits de les mans, amb la qual cosa va haver d’estar tres setmanes a cures intensives. 

«La informació és poc clara»

Ara, ja recuperada, Sandrine vol alertar a les consumidores sobre el risc de l’ús de tampons i sobretot copes menstruals, i per això ha creat una associació per ajudar i informar. També s’ha mostrat molt crítica amb els fabricants de copes menstruals i els acusa de ser poc clars en les seves instruccions. 

«Quan sento a dir que la infecció està relacionada amb un mal ús de copes menstruals i tampons per part de les dones, em desanimo, ja que la informació que se’ns proporciona és poc clara. D’acord amb el fabricant, la copa es pot utilitzar 4, 6, 8 o fins a 12 hores. Per què no recomanen un temps clar i estandarditzat?» es qüestiona.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari