Jonathan: Va acabar amb la vida de la seva cosina i ara es fa dir Lorena

Diu sentir-se dona i així evitar ser acusat de delicte sexual

Jonathan o Lorena està sent jutjat o jutjada per haver matat a la seva cosina Vanessa. Utilitzem aquesta doble qualificació perquè ell mateix ha demanat que se li digui pel seu nou nom. Ell era un jove bastant problemàtic el dia que va cometre el crim, però ara, demana ser jutjat amb la seva nova condició de dona. Així diu sentir-se, tot i que la seva família està realment sorpresa, els mateixos que expliquen com tenia una gran obsessió per la seva familiar. A més, tampoc dubten que sempre li han agradat les dones i que tot sembla un estratagema per reduir la seva pena.

Aquest jove de Fuerteventura era conegut com a 'Jonathan el Màfies', ja que tothom destacava d'ell el seu caràcter violent. Així i tot, la seva cosina, amb qui s'havia criat com un germà, el disculpava. «És Jonathan, ja sabem com és. Què ens farà?», recull 'El Español'. No obstant això, la seva relació íntima no li va impedir posar fi a la vida de la jove assestant-li una gran quantitat de cops de martell. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Una altra cosina de la víctima relata al mitjà citat com el seu comportament amb les dones era molt qüestionable, gairebé delictiu: «És una persona molt baixeta, amb molt complex. Per això sempre s'ha relacionat així amb les dones, assetjant-les. Només veure com les mirava resultava bastant repulsiu». És per això que ara no entenen que vulgui acollir-se a una condició de transsexual per no ser jutjat com a home: «Jonathan mai va dir que volgués ser dona, ni que li agradessin els nois. Això és fals».

Què guanya Jonathan sent Lorena

La seva nova identitat de gènere va ser revelat durant el judici, on va assegurar que no era Jonathan i que s'havien de dirigir a ell com Lorena. De fet, va ser el seu advocat el que va insistir en el fet que així se li coneix ja a la presó, és més, va afirmar que així li consta a Institucions Penitenciàries.

Tanmateix, la resta de la família de la víctima no té dubtes que tot forma part d'una estratègia de defensa perquè mai han vist cap mena d'indici que apuntés al fet que se sentia dona. I és que asseguren que l'únic objectiu és evitar els 15 anys de presó que li podien caure si el tribunal considera que hi va haver un delicte sexual, ja que l'acusada nega també sentir-se atreta per les dones.

Creuen que utilitzeu la nova Llei Trans que encara està en tràmit; encara que en l'esborrany consta que «la rectificació de la menció registral relativa al sexe i, si s'escau, el canvi de nom, no alteraran la titularitat dels drets i obligacions jurídiques». Malgrat això, la família de Vanessa té els seus dubtes: «No tenim res contra la Llei Trans, com hem llegit per aquí. Al contrari, creiem que és molt necessària en la nostra societat. Estem a favor. D'allò que estem en contra és que Jonathan la faci servir per al seu propi benefici, s'està aprofitant de la problemàtica trans per no assumir les seves responsabilitats».

La seva cosina, Nayara, explica que la seva por és que això li pugui portar alguns beneficis: «El seu canvi de sexe podria fer que acabés en una presó de dones. Imagina't que seria això per a les preses, que són dones de veritat. Obligant-les a conviure amb un assassí confés de dones». Així doncs, encara està per veure què acaba passant durant el judici a Lorena, i és que el seu cas pot ser el primer de molts que tinguin lloc en els pròxims mesos.

Precisament, aquest era una de les pors de moltes feministes perquè creuen que pot haver-hi molts agressors sexuals o maltractadors que afirmin sentir-se dona per intentar veure reduïda la seva condemna.


Comentaris

envia el comentari