Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto que es va fer circular quan va desaparèixer Jorge Alamillo

Jorge va sortir a caminar i no va tornar a casa: 500 dies després, el misteri es manté

Era amant de l'esport i la natura i va aprofitar el primer cap de setmana de desescalada per a fer una ruta

Jorge Alamillo porta exactament 514 dies desaparegut, i ningú del seu entorn té idea d'on pot estar. Se li va perdre la pista el 24 de maig de 2020 a Candón, a la província de Huelva, quan va sortir a fer esport i no va tornar a casa. Des de llavors, hi ha moltes hipòtesis i poques certeses.

El dia que va desaparèixer, Espanya estava començant la desescalada després de molts mesos de restriccions per l'estat d'alarma. Era el primer cap de setmana després de molts dies de confinament, i Jorge i els seus van decidir passar el dia en família en una casa que tenen a Candón. «Aquí va començar el malson», recorda la seva germana, María José.

Va sortir a caminar

El maig de 2020, el país va començar una desescalada per fases que permetia sortir al carrer amb relativa normalitat. Un dels milions d'espanyols que van aprofitar aquells primers dies per a sortir va ser Jorge Alamillo. L'home, de 41 anys, era un amant de l'esport i la natura.

El 24 de maig va sortir de casa amb la intenció de fer una ruta per l'entorn natural del llogaret. Els seus pares l'esperaven per dinar, però les hores van anar passant i Jorge no donava senyals de vida.

Muntatge amb fotos de el desaparegut
Jorge fa un any, quatre mesos i vint-i-quatre dies que va desaparèixer | La Notícia Digital
 

La seva mare li va trucar, i estava agitat

El jove havia sortit de casa cap a les nou del matí, i cap a un quart de dotze la seva mare li va trucar. Recorda aquell moment com si fos ahir. El va notar agitat, com si estigués corrent. Ell li va dir que era a prop de casa i que ja anava cap allà.

Ha passat un any, quatre mesos i vint-i-quatre dies. Temps suficient perquè els seus s'hagin imaginat tota mena d'hipòtesis, des d'un accident a una desorientació, o fins i tot alguna cosa pitjor. La desaparició de Jorge Alamillo és una agonia per als seus familiars i un trencaclosques per a la policia.

L'últim que se sap d'ell

La Guàrdia Civil van pentinar 70 quilòmetres de camp i només van trobar una ampolla d'aigua i el telèfon mòbil de Jorge. I l'últim que saben d'ell és la conversa que va tenir amb la seva mare. A la següent trucada ja no va respondre, i llavors li van perdre el rastre.

Fotos de l'desaparegut
Fotos familiars de Jorge Alamillo, desaparegut fa més d'un any | cedida

A les cinc de la tarda, el mòbil de Jorge va deixar d'emetre senyal i el van donar per desaparegut. Es va posar en marxa un operatiu format per familiars i amics, que van començar a pentinar la zona. Creien que podia haver tingut un accident i el buscaven per a ajudar-lo.

La prioritat era trobar Jorge com més aviat millor per si li havia passat alguna cosa. Primer van ser els seus familiars. Després s'hi van afegir amics, veïns i voluntaris. I finalment, la Guàrdia Civil, que va organitzar un dispositiu de cerca actiu que actualment encara està operatiu.

Un noi divertit i alegre

Jorge Alamillo era un noi divertit i alegre que sempre feia broma. També era un amant de l'esport i la natura, i solia fer rutes en bicicleta, senderisme, anar a córrer i altres activitats. El 2017 va començar a treballar a Decathlon, i va acabar sent tot un expert en la secció de muntanya.

Però la pandèmia li va tallar les ales, i va haver de passar mesos sense sortir de casa ni treballar. El confinament va ser especialment dur per a ell, ja que no sabia estar tancat a casa. Quan es va anunciar la desescalada, es va mostrar molt feliç a les xarxes socials.

Foto de l'desaparegut
Jorge Alamillo era un jove divertit i alegre | cedida

«Si lluitem fins al final, aconseguirem el que volem», deia. «Malgrat tot el que està passant, estic molt bé». Jorge va publicar aquest missatge pocs dies abans de desaparèixer, i feia evident que estava molt il·lusionat de poder recuperar la normalitat d'abans de la pandèmia

«Ara valoro coses que abans no valorava, perquè estava perdut. A poc a poc s'anirà solucionant la cosa», afegia. Va deixar alguns comentaris més, sempre mostrant un esperit positiu i animant els altres. Així doncs, és poc probable que desaparegués de manera voluntària.

El van veure desorientat

El dia que va desaparèixer, Jorge va entrar a la finca d'un veí més o menys a la mateixa hora que li va trucar la seva mare. Li va dir que estava desorientat i li va preguntar com tornar a Candón. L'home li va assenyalar el camí de tornada, però, pel que sembla, no el va trobar.

Durant tota una setmana van mapejar la zona, la van dividir per sectors i van buscar Jorge per terra, mar i aire. Van rastrejar els embassaments de l'entorn, van utilitzar els gossos de la unitat canina, van posar en moviment helicòpters i drons. Però 514 dies després dels fets, no hi ha ni rastre de Jorge Alamillo, i el misteri continua.

Plànol general de voluntaris i policia
Dispositiu de cerca de Jorge Alamillo a Candón (Huelva) | Cedida

La hipòtesi més factible és que s'hagués desorientat i que la confusió augmentés a mesura que anaven passant els dies, per això el van buscar en ciutats de l'entorn. Una altra possibilitat és que hagués tingut un accident. Per aquest motiu, mai han deixat de buscar al camp.

La família va rebre trucades de tot arreu, dient que l'havien vist perdut buscant menjar en contenidors. Tots els avisos van resultar ser falsos, i temps després ja no saben què pensar. Els seus germans i els seus pares només volen que el malson s'acabi com més aviat millor.