Imatge de la ciutat de Lourdes i home desaparegut

José, desaparegut quan viatjava amb una Penya Blaugrana: «No van fer res»

L'home porta desaparegut des del 15 de juliol passat

José De Arcos Ballesteros està desaparegut des del passat 15 de juliol. El català de 75 anys de Sant Vicenç del Castellet va desaparèixer a Lourdes, a França, mentre estava d'excursió amb la Penya Blaugrana del municipi.

La família porta buscant-lo des del mes de juliol, i encara no ha aparegut. Pepe es va perdre cap a les 11.30 hores del dia 15, mentre era a prop del santuari. Segons va informar la policia, es podria haver desorientat, anava vestit amb un polo blau, uns pantalons grisos i una bandolera marró.

Aquest dimarts, gairebé dos mesos després, s'han pogut conèixer noves hipòtesis.

Pepe va trucar per demanar ajuda

Segons ha publicat Regió 7, Pepe es podria haver desorientat, de fet la família sospitava que tenia principis d'Alzheimer, i durant l'estada a Lourdes, es podria haver desorientat.

De fet, segons apunta Regió 7 tot indica que cap a les 11.30 hores es va separar del grup per anar a la farmàcia. Cap a les 14.00 hores va començar a fer les primeres trucades: «M'he perdut. Estic aquí, veig un pont de ferro, vaques...», va indicar als seus companys de l'excursió.

«Mira a veure si veus algú que et pugui indicar, Pepe», li van contestar. «No veig ningú, només algun ciclista», va indicar. Tot i que el seu fill, Marc, assegura que es van creuar diverses trucades, no van servir per a res.

Tot indica que en Pepe es va desorientar, «descrivia com si estigués en un bosc a prop de Sant Vicenç», indica Marc. «La policia francesa no va fer res, i el pitjor és que ho podrien haver fet», afegeix.

«La policia francesa no va fer res»

Segons indica en Marc, el fill, la policia francesa no va fer res. Els companys de Pepe els van alertar de la desaparició i no s'ho van prendre seriosament. Van dir que «havia de passar un temps per iniciar una cerca, i que algú el trobaria».

El grup va insistir que podia estar desorientat, però tampoc no va servir per a res. «Van contestar que això no és Amèrica i que no podrien localitzar el telèfon», detalla Marc.

En veure que la policia no el buscava, la família va començar una batuda per trobar el Pepe. Tot i que encara no s'ha trobat el cos, van trobar una peça de roba interior i una sabata que, aparentment, serien seus.

Quan van aconseguir que la policia comencés a fer un rastreig, van poder començar a lligar les primeres peces del puzle. El rastreig es va fer cinc dies després, després d'insistir-hi molt. «Quan el gos va fer olor la sabata, va ser directament a la zona on s'havien trobat els calçotets, cosa que indica que és de la mateixa persona», indica Marc.

Tot i aquests primers indicis, la recerca està paralitzada, i la policia ha assegurat a la família «que no poden fer res més». «Estem abandonats», indica amb l'esperança de trobar algun dia el cos del seu pare.