Josep Maria Pijuan, corredor català mort a 42 anys.

Josep Maria, el català de 42 anys que ha mort fent el que era la seva gran passió

El corredor català va perdre la vida de forma sobtada mentre competia a la 'Llanera Trail'

Josep María Pijuan, corredor de 42 anys, va morir ahir mentre participava en la 'Llanera Trail' per causes no confirmades oficialment. Durant la mitja marató, el corredor, un dels 1.000 participants d'aquesta sisena edició, va tenir una indisposició. Pijuan era integrant de l'equip Borges Trail-AAEET Valls i exmembre de la Selecció Catalana de Cursos de Muntanya.

Tot sembla indicar que «Piju», com era conegut al món de l'esport català, va patir un infart en plena carrera. Encara que hi va haver una intervenció dels bombers, sanitaris i, fins i tot, un helicòpter, no es va poder fer res per salvar-li la vida.

Confirmada la mort, els organitzadors i l'Ajuntament de Sabadell van decidir suspendre el que quedava de carrera. Així, han donat el condol a la família i amics de l'atleta mitjançant un comunicat.

Dol després de la mort del corredor Josep Maria Pijuan, a 42 anys

Després de la notícia, molts els esportistes amb qui va compartir competicions l'han acomiadat a les xarxes. Esportistes de la talla de Kilian Jornet o Núria Picas han tingut missatges emotius per a l'atleta.

Josep Maria Pijuan i Kilian Jornet, en una imatge d'arxiu.
Josep Maria Pijuan i Kilian Jornet, en una imatge d'arxiu. | Cedida 

«Quina tristesa. Piju era un gran company de selecció, humil, proper, treballador, i exemple d'esportista i una bellíssima persona. Molts ànims a tota la família i amics», ha publicat Picas.

«Piju» era un veterà corredor de muntanya, que havia competit amb la selecció catalana durant uns quants anys. Al punt del quilòmetre 12 de la mitja marató, Josep Maria es va sentir indisposat i tot va anar molt ràpidament. Malauradament, la intervenció dels serveis sanitaris no van evitar la inesperada mort del corredor amb només 42 anys.

La mort sobtada de Josep Maria Pijuan en plena competició

La 'Llanera Trail' és una cursa que es desenvolupa en tres termes municipals propers a Barcelona (Sabadell, Castellar del Vallès i Sentmenat). La prova passa per senders que es dirigeixen al cim del Puig de la Creu. Un tipus de recorregut plens de sendes boscoses en general.

L'organització de la citada prova té tres recorreguts ben fixats en format de marató, mitja marató i també actualment amb la distància de 13 quilòmetres. Al seu torn, l'esdeveniment va tenir la seva sortida i arribada a la Plaça del Dr. Robert, al centre de la localitat de Sabadell.

Josep Maria Pijuan, durant una cursa.
Josep Maria Pijuan, durant una cursa. | Cedida 

L'organització volia que l'edició del 2022 tornés a ser un gran esdeveniment de participació, oberta a tots els atletes. L'objectiu era que els corredors poguessin passar una jornada esportiva a la natura i no gaire lluny de la ciutat. Malauradament, la mala sort ha fet que ahir es visqués un dia luctuós a la 'Llanera Trail'.

«Al moment, ens vam adonar que alguna cosa greu havia passat»

Els corredors que de la mitja marató, on també va participar el corredor Iván Vila, van sortir de la Plaça Dr. Robert de Sabadell, mitja hora després que la marató. El recorregut, de 21 quilòmetres, tenia un desnivell positiu aproximat de 550 metres.

Iván Vila ha comentat fa unes hores com va viure el succés. «Quan vam passar pel lloc dels fets, vam veure que s'havia mobilitzat un ampli dispositiu amb diverses ambulàncies, Protecció Civil, Policia Local, Mossos i un helicòpter medicalitzat situat molt a prop».

«Al moment, ens vam adonar que alguna cosa greu havia passat pel nombrós dispositiu desplegat. Vam seguir la carrera fins a la meta, aliens a la desgràcia», comenta. «En el meu cas, hores més tard i a través de les xarxes socials vaig saber de la trista notícia», concloïa l'atleta.