Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Josep Maria Vives, alcalde de Ciutadilla (Urgell) durant 12 anys

Josep, l'exalcalde català que ha mort en un tràgic succés: 12 anys a l'alcaldia

La família de Josep Maria Vives, exalcalde de Ciutadilla (Urgell) durant 12 anys, va alertar que no havia tornat a casa per dinar

Un home d'uns 85 anys va morir el passat dimecres en quedar atrapat amb el seu tractor després de bolcar a Ciutadilla, a la comarca de l'Urgell. Es tracta de Josep Maria Vives, qui va ser alcalde de la mateixa localitat de l'Urgell entre els anys 1995 i 2007 per Convergència i Unió (CIU). 

Segons els Mossos d'Esquadra, l'avís dels fets es va produir a les quatre de la tarda —concretament, a les 16.04 hores—, quan la família va alertar que l'home no havia tornat a dinar a casa. El diari 'Segre', en aquesta línia, explica que l'accident es va produir en un camp d’oliveres a situat prop de la carretera L-234. El tractor va caure per un desnivell de 3 metres. 

Finalment, els mateixos agents dels Mossos van confirmar la pitjor notícia. Diverses dotacions del cos policial, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Bombers es van desplaçar fins a la finca agrícola on es trobava fent tasques i van trobar l'home sense vida.

Els accidents de tractor, un mal endèmic

I és que el passat 25 de febrer, també a la província de Lleida —en aquest cas, a Arbeca— un home de 92 anys també va perdre la vida en un accident de característiques molt similars. 

El tractor va bolcar mentre el conduïa per la seva finca i, quan els serveis d'emergències van arribar fins el punt del sinistre, van veure que l'home ja havia perdut la vida. 

Terrible troballa de la Guàrdia Civil a Barcelona: apareix el cadàver d'una dona

Ambdues víctimes, la de Ciutadilla i la d'Arbeca, tenien més de 70 anys i van morir després que el seu tractor bolqués mentre eren a les seves finques. La gran majoria d’accidents mortals agrícoles amb tractors tenen un patró similar i l'any 2009, en aquesta línia, es van produir fins a nou morts per aquesta mena d'accidents.