Imatge dels Mossos d'Esquadra en un muntatge amb unes sabates.

Els Mossos, de pedra: gran sorpresa en obrir 300 capses de sabates a la Jonquera

Els lladres havien saquejat 287 capses de sabates

Surrealista robatori a la Jonquera. I és que, normalment, rere els robatoris hi acostuma a haver una trama d'allò més pel·liculara darrere. Doncs en aquest cas no, ja que els lladres van aprofitar que un camió estava aparcat prop de la Jonquera per robar-li la càrrega. 

La sorpresa, però, es va produir després, ja que al camió només hi havia capses de sabates. Tot i això, els lladres van tirar pel dret i es van endur la càrrega igualment.  
 

Una pràctica habitual

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes a Biure (Alt Empordà) per furtar 287 caixes de sabates d'un camió aparcat a la Jonquera. Aquest tipus de lladres, coneguts com a teloners, es dediquen a saquejar la mercaderia de camions estacionats.

Els fets van passar el 24 d'abril quan agents de paisà, que feien tasques preventives, van veure com un camió petit i un turisme que circulaven junts sortien a gran velocitat del trencant d'Agullana i s'incorporaven a l'N-II en sentit sud. 

Els mossos van sospitar dels dos vehicles, els van seguir i van demanar reforços a les patrulles de seguretat ciutadana de la Jonquera i Figueres per aturar-los.

Passamuntanyes i vestits de negre

Minuts després, van poder aturar els dos vehicles en un control a la rotonda del punt quilomètric 765 de la N-II, a la població de Biure. Els mossos van constatar que el camió constava com a sostret el dia 9 de febrer, en un carrer de Canovelles (Vallès Oriental).

Seguidament van comprovar que transportaven nombroses capses de sabates i botes noves. Els Mossos van poder relacionar la càrrega amb un furt perpetrat a les quatre i mitja de la matinada. 

Un camioner va avisar que uns individus, vestits de fosc i amb passamuntanyes, li havien sostret part de la càrrega que transportava mentre havia parat per fer un descans reglamentari al carrer Canigó, prop d'una benzinera de la Jonquera.

▶️ Les imatges de la vergonya: Motoristes condueixen temeràriament a Barcelona i són denunciats

287 capses de sabates i botes

Els agents van retornar al camioner tota la càrrega recuperada: 26 caixes de diferents dimensions amb un total de 287 capses de sabates i botes.

Els detinguts com a suposats autors d'un delicte de furt i d'un delicte de robatori o furt d'ús de vehicle tenen 30 i 47 anys. Els arrestats, un d'ells amb múltiples antecedents, van passar l'endemà a disposició judicial. Tots dos van sortir en llibertat provisional.