YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un estudiant de 20 anys, a punt de morir per una 'novatada' que va sortir malament

El jove va ser localitzat en estat inconscient i es troba a l'hospital

Imatge d'arxiu d'una aula
Un jove de 20 anys ha quedat en estat molt greu després d'unes novatades amb grans quantitats d'alcohol | Pixabay

La trista realitat és que les quintades no acaben de cessar i cada any adquireixen més força, especialment en països com als Estats Units. Tant és així que ha tingut un tràgic final per a Stone Foltz, estudiant de segon any de carrera i recent membre de la fraternitat ‘Pi Kappa Alpha’. Per a poder endinsar-se en aquesta fraternitat cal superar una espècie de ‘prova d'iniciació’ en la qual havia d'ingerir una gran quantitat d'alcohol tal com assenyalen les autoritats locals.

Transcorreguda la festa i sense donar molts més detalls, el jove Stone va ser localitzat en estat inconscient i amb gran part del seu rostre amb blaus.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquests moments és el personal mèdic el que manté a l'estudiant de la Universitat d'Ohio artificialment amb vida perquè els seus òrgans puguin ser aprofitats per una altra persona després que una festa universitària de la fraternitat anteriorment citada acabés en la pitjor de les tragèdies mai imaginada.

La situació del jove és irreversible

El jove roman en el centre hospitalari ingressat des del diumenge, i l'equip mèdic ja s'ha ocupat d'explicar que ho dona per perdut, ja que la seva situació és irreversible i tan sols ho manté amb vida a l'espera de poder iniciar el procés de donació d'òrgans. «Malgrat el gran dolor de la família, treballem ja perquè uns altres puguin tenir una segona oportunitat en la vida», explica l'advocat de la família als mitjans de comunicació.

Arribat el moment i tret a la llum, el centre universitari lamenta l'ocorregut i recorden que la normativa del mateix prohibeix en qualsevol cas i de manera explícita la celebració d'aquesta mena de festes per als ‘nouvinguts’ que s'endinsen en el seu primer any a la universitat, i que tirant la vista enrere, aquest tipus de rituals ja van acabar amb la vida d'un altre jove, fa quatre anys, en 2017.

Per part seva, les famílies dels joves de la universitat, en una entrevista amb la cadena nord-americana ‘NBC’, no han dubtat a exposar que anava a lluitar per l'ocorregut per a cessar d'una vegada per sempre aquesta mena de pràctiques no adequades per a ningú, en les quals el consum excessiu d'alcohol és el principal protagonista de l'escena. Així mateix, la fraternitat també s'ha pronunciat i ha declarat que col·laboraran en el necessari amb la justícia per a no permetre aquest tipus d'activitats dins d'aquesta.

Incrementa el consum d'alcohol entre adolescents

Segons les dades oficials de l'Observatori de Toxicologia, en aquest temps els adolescents tenen un consum excessiu de les begudes alcohòliques, i són els experts els que asseguren que la solució no és la prohibició categòrica d'aquesta substància, sinó que parteix de la seva erradicació estaria en la cultura i en l'educació cap a aquesta mena de públic.

De la mateixa forma, els especialistes avisen de les gravíssimes conseqüències que pot produir la presa continuada d'aquestes substàncies alcohòliques en els joves, podent desencadenar en problemes orgànics o psicològics del menor d'edat i fins i tot, el fracàs escolar. En aquest sentit, també és deure de les famílies el saber on estan els límits, i parlar, si fos necessari, amb el ‘menor’ en qüestió.

Situació universitària a Espanya

En aquest sentit a Espanya, la Universitat de Salamanca ha començat els tràmits per a expulsar de manera cautelar a 75 estudiants de la carrera d'Estadística per participar en una festa que incloïa barra lliure i algunes 'novatades', per la qual cosa aquests alumnes hauran de continuar les classes via en línia fins que les autoritats finalitzin amb el rastreig, culminin la recerca i es coneguin els resultats de les diferents proves de detecció de la covid19.


Comentaris

envia el comentari