Rescat en una muntanya nevada.

Pateix un incendi i sobreviu 23 dies al fred polar d’Alaska

El jove protagonista, de 30 anys, va quedar atrapat al mig d’un bosc molt nevat i un helicòpter el va rescatar gràcies a un missatge SOS dibuixat a la neu

Un jove de 30 anys ha estat trobat amb vida a Alaska (Estats Units) després d’haver passat 23 dies desaparegut. El protagonista va veure com la seva cabana patia un greu incendi i va quedar incomunicat, moment a partir del qual va haver d’idear una manera per sobreviure durant tot aquest temps i suportar les extremes temperatures sota zero de la zona fins que l’han pogut localitzar. 

L’incendi el va patir entre el 17 i 18 de desembre i els dos primers dies després de l’accident el jove es va refugiar en una cova de neu. Posteriorment, va muntar un refugi amb les restes de la cabana i va dibuixar a la neu amb lletres ben grans les sigles SOS per demanar ajuda. Finalment, un helicòpter va poder localitzar el missatge de socors el passat 9 de gener a uns 110 quilòmetres al nord-oest de la ciutat d’Anchorage.    

El seu gos va morir en l’incendi

El mateix jove ha explicat als mitjans de comunicació que l’incendi es va originar quan estava cremant un «gran tros de carbó» en una estufa de llenya. Tot i que va aconseguir treure a l’exterior alguns materials bàsics, les flames van acabar amb la gran part de les seves possessions, també amb  el seu gos ‘Phil’, que va perdre la vida. 

Totalment aïllat de la civilització

L’incendi va cremar tots els mitjans de comunicació que tenia el jove, incloent-hi el telèfon mòbil i els mapes. Per tant, i trobant-se una zona tan aïllada enmig de molts quilòmetres a la rodona de boscos, neu, gel, rius i llacs, el protagonista no podia enviar missatges de socors i va quedar totalment aïllat de la civilització. 

D'aquesta manera, va racionar el poc menjar que va aconseguir rescatar per poder sobreviure uns 30 dies, mentre que va aprofitar al màxim la roba que va poder salvar-se del foc. El jove va descartar sortir a buscar la civilització per por de caure en un dels rius i perdre, a més de tenir només 6 hores de llum al dia. Les seves esperances i paciència van valer la pena i, després de 23 dies d'angoixa, va ser rescatat per un helicòpter.