Diversos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de nit aturant un 'botellón' a la ciutat

La Guàrdia Urbana desallotja una festa multitudinària a la zona alta de Barcelona

Segons relata una veïna, tot va començar amb un sopar que «se'n va anar de les mans»

L’Ajuntament de Barcelona ja ha informat aquest matí sobre la tendència a saltar-se les restriccions de la pandèmia a la ciutat comtal. En total, la Guàrdia Urbana ha denunciat 122 persones i n’ha desallotjat 394, principalment per desobeir el toc de queda i no portar la mascareta obligatòria.

Ara, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha informat sobre una festa il·legal que va celebrar-se a la zona més 'pija' de la ciutat i que va acabar amb dos detinguts i tres agents ferits.

Dos joves detinguts per «atemptat contra l'autoritat»

Concretament, la celebració va tenir lloc al passatge Maluquer, al barri de Sant Gervasi. Segons han informat fonts policials a ‘Crónica Global’, dues persones van ser detingudes per «atemptat contra l’autoritat».

Una veïna del barri també ha compartit amb ‘Crónica Global’ com va viure la situació. Segons explica al citat mitjà, tot va començar amb un sopar «que se’n va anar de les mans». La celebració va acabar amb més persones de les permeses per les restriccions i va allargar-se més enllà de l’horari del toc de queda.

Segons ha avançat el canal 324, les persones reunides van ser tantes que la Guàrdia Urbana va precisar l’ajuda dels Mossos d’Esquadra i la Unitat de Reforç a la Proximitat i Emergències (URPE), els antidisturbis de la Guàrdia Urbana.

L'organitzador seria un jove molt conegut, però no han transcendit detalls

La policia va necessitar els reforços després que els joves de la festa es resistissin a entregar la documentació a les autoritats. En concret, dos dels joves que participaven en la celebració van enfrontar-se als agents i van acabar detinguts. Per la seva banda, els Mossos no van poder entrar al domicili perquè no disposaven d’una ordre judicial, però van poder obligar a sortir a totes les persones del seu interior.

L’organitzador de la festa, que va tenir lloc al número 21 del passatge Maluquer, és un jove molt conegut i alguns usuaris i veïns afirmen que aquesta va ser la raó per la qual no s’han pogut obtenir imatges de la celebració a diferència d’altres actuacions policials que han estat documentades.