Joves pakistanesos recorren a les drogues a Barcelona per manca d’oportunitats laborals

Associacions d’immigrants i policia adverteixen d’aquesta minoria

Joves pakistanesos recorren a les drogues degut a la manca d’oportunitats laborals
Joves pakistanesos recorren a les drogues a causa de la manca d’oportunitats laborals | Twitter (@melilla_de)

Davant la falta de perspectives laborals a Barcelona i rodalies, molts joves d’origen pakistanès s’estan passant al tràfic de drogues. Ho adverteixen en privat des de la policia i les associacions d’immigrants i més després de la violenta i mortal baralla de diumenge passat a Badalona, que va acabar amb la vida d’un jove i tres ferits greus. A més, també es va saldar amb nou detencions i confiscacions de destrals, ganivets, matxets i bats.

Segons ‘Crónica Global’, fonts extraoficials parlen del succés com que «la baralla va ser entre clans que mouen heroïna a la capital catalana i el seu voltant». «El noi que va morir era originari del barri del Raval», afegeixen.  A més, apunten que el fet no va ser aïllat, donat que «fa deu dies ja hi va haver una terrible pallissa a un noi a l’Estació d’Artigas de la Línia 2 del Metro pel mateix motiu: control territorial de la distribució d’opiacis».

«Són nois que es dediquen al tràfic de drogues com a última opció»

Una versió semblant és la de l’Associació de Treballadors Pakistanesos. Des de l’entitat expliquen que «fa temps que anem treballant amb la policia»: «Ens pregunten i nosaltres els ajudem. Coneixem l’existència d’una minoria de joves que, davant la falta d’oportunitats i perspectives laborals, recorre al tràfic de drogues. No sabria dir-te quines, però es dediquen a això».

Tot i això, puntualitzen que «aquestes persones no són representatives de la comunitat, sinó una minoria que per a res representa a les persones que treballen i es dediquen als seus quefers diaris». «Però de res serveix amagar-ho. Hi ha uns pocs que han optat per aquesta via, amb armes fins i tot, i és un problema que cal abordar. Són gent que ha migrat, o que va néixer aquí i no troba oportunitats i es dedica al tràfic com a última opció. És aquí on cal posar l'accent», afegeixen.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari