Ingressen a presó dos lladres que havien atracat una joieria a l’Hospitalet de Llobregat

La Policia Nacional i la Interpol van detenir els lladres, que s'havien endut un botí de 125.000 euros

Els dos presumptes autors d'un atracament a una joieria de l'Hospitalet de Llobregat han ingressat a presó després de ser detinguts a Madrid i Alacant per part de la Policia Nacional. Els fets es remunten al 24 de gener d'aquest 2019 al migdia, quan tres homes van entrar al local amb armes blanques, van amenaçar el responsable de l'establiment, el van lligar de mans i peus amb brides i el van immobilitzar. Es van endur joies valorades en 125.000 euros. 

Els Mossos d'Esquadra es van fer càrrec de la investigació i amb col·laboració amb Interpol i les autoritats policials colombianes es van poder identificar un dels autors, d'aquesta nacionalitat. Els agents van poder acreditar que el grup criminal el conformaven cinc persones. El dia de l'atracament, el quart integrant feia tasques de control i vigilància a l'exterior de la joieria i el cinquè era l'encarregat de conduir el vehicle durant la fugida.

Els investigadors van descobrir que el  principal sospitós havia aterrat a Madrid procedent de Colòmbia el novembre de 2018, en companyia del seu germà, que amb posterioritat es va comprovar que també havia participat en l'atracament. La policia va poder esbrinar la identitat dels cinc lladres, tots colombians, i alguns amb antecedents per robatoris molt violents, van confirmar també que només dos s'havien establert a l'estat espanyol, i es va descobrir la seva residència.

Després de registrar el domicili el jutge va decretar el seu ingrés a presó

El jutjat de l'Hospitalet va concedir entrar als domicilis dels dos investigats, a Benidorm i Collado Villalba de Madrid. Als habitatges s'hi van localitzar tres armes de foc real, dues pistoles i un revòlver amb la corresponent munició a més de dos silenciadors.  Es va descobrir que l'arrestat havia compartit el mateix domicili amb el seu germà, mesos enrere, i que havia estat detingut per la policia colombiana per temptativa d'homicidi quan va tornar de Colòmbia. El jutge va decretar l'ingrés a presó per a tots dos.

Segons els Mossos d'Esquadra, amb aquesta investigació es posa de manifest que hi ha una delinqüència cada cap més transnacional, amb lladres que es traslladen des del seu país d'origen a un tercer país amb l'objectiu de delinquir i tornar amb el botí. També demostra, segons la policia, que cada vegada més grups que actuen al país tenen un caràcter itinerant i es mouen per diversos territoris.

També et pot interessar...