Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Juan Enrique, l'home de 59 anys mort d'un infart quan entrava a treballar a l'escola

Juan Enrique, l'home que ha mort a una escola quan entrava a treballar

L'home de 59 anys es va desplomar a les portes del centre

Juan Enrique Garrido Figueroa perdia la vida just en el moment en què entrava al seu lloc de treball. El tràgic final de l'home de 59 anys va tenir lloc el passat dimarts 19 d'octubre, mentre anava a l'escola San Estanislao (Màlaga).

El succés va passar davant de la comunitat educativa del centre que res van poder fer per salvar-li la vida. Des de la tragèdia, tots els seus companys estan profundament consternats pel qual ha passat i lamenten la pèrdua amb un gran pesar.

I és que res feia pensar que Juan Enrique podria acabar la seva vida d'una manera tan trista just quan s'incorporava a treballar. Els seus éssers estimats el recorden com algú «molt estimat per tots» i mostren el seu suport incondicional a la família de la víctima.

Juan Enrique mor en el col·legi on anava a treballar

Era un dimarts com un altre qualsevol en la vida de Juan Enrique. Puntual com sempre, va acudir a l'escola San Estanislao de Kostka per afrontar un dia més de treball. No obstant això, el destí li tenia preparat un altre pla que ningú s'esperava.

Als vuit en punt, l'home entrava a les dependències del centre on treballava a l'àrea d'administració. Pujant les escales que porten al centre, Juan Enrique es va esvair de cop i volta caient a terra.

Va perdre el coneixement davant la mirada de la resta dels seus companys que, ràpidament van acudir en el seu auxili. Mentre van trucar al 061 i esperaven l'arribada dels sanitaris, van intentar reanimar-lo sense cap èxit.

Malauradament, tampoc els serveis d'emergència van aconseguir fer res per ell després de practicar-li durant més d'una hora les maniobres de reanimació. Així, Juan Enrique jeia mort a les portes de l'escola a la qual va dedicar-li tota la seva vida. Segons sembla, va patir un infart sobtat i fulminant.

Aula d'institut buida
El col·legi de Juan Enrique, en xoc | Unsplash

Tota una vida vinculada al centre

Van ser 35 anys els que Juan Enrique portava treballant al col·legi San Estanislao de Màlaga. La seva tasca l'exercia a l'àrea d'administració, concretament al departament de comptabilitat.

Els seus pràcticament 60 anys han estat íntimament relacionats amb el centre. De fet, el seu pare ja treballava allà quan era petit i la seva germana és professora de primària. A més, la seva etapa escolar també la va exercir allà i té diversos nebots matriculats.

Juan Enrique deixa a la seva dona i als seus tres fills majors d'edat, que també van estudiar a la mateixa escola, intentant assimilar la trista pèrdua. Així mateix, el director del centre assegura que tota la comunitat està destrossada i el recorden amb molt afecte.

«Era un company molt estimat, estem tots destrossats», assenyala Alberto Rodríguez Mora. «Ha estat un infart fulminant», ha explicat el director. Tot seguit del succés, el cos sense vida de Juan Enrique va quedar-se en la mateixa capella del centre fins que es va procedir al seu aixecament.