Juan Ignacio Blanco revelarà tota la veritat del crim d'Alcàsser després de la seva mort

El periodista no donarà la informació abans perquè no és «un màrtir»

 

Desirée, Miriam y Antonia, las tres niñas víctimas mortales
Desirée, Miriam i Antonia, les nenes assassinades d'Alcàsser | Cedida

El crim d'Alcàsser és, sense dubte, un dels que més impacte ha deixat en la història d'Espanya. L'assassinat de tres menors d'edat del municipi valencià ha estat sempre investigat i qüestionat per la falta d'informació. Els tres mesos que van desaparèixer les nenes —des de novembre del 1992 fins al gener de 1993— i la manera com van trobar els cadàvers sempre ha portat polèmica entre els que han analitzat el cas.

 

Un d'ells ha estat Juan Ignacio Blanco, un periodista que mai ha acceptat la versió oficial que es va donar sobre el cas. Per aquesta raó, ha dedicat la seva vida a estudiar les morts de Míriam, Toñi i Desirée, les quals van aparèixer en una muntanya, prop del pantà de Tous. En el 25è aniversari de l'assassinat, el periodista ha assegurat que disposa de la informació necessària per resoldre el cas, però que encara no és el moment de publicar-la.

Antonio Anglés y Miguel Ricart, asesinos de las tres niñas de Alcàsser
Antonio Anglés i Miguel Ricart, els autors dels crim | Cedida

 

Ho coneixerem tot

«Des d'aquí vull transmetre un missatge contundent: se sabrà tota la veritat del que va passar a Alcàsser i se sabrà amb absoluta seguretat». Amb aquestes contundents paraules, Juan Ignacio Blanco va respondre les preguntes que li qüestionaven durant la conferència que va oferir a València i que va deixar a tots els assistents totalment bocabadats.

 

«En el moment en què es conegui la història, el crim generarà un gran canvi social», va afegir el periodista, assegurant tenir la informació per evidenciar la realitat del cas, però que no ho farà fins després de la seva mort perquè no és «un màrtir». «Viure custodiat per la Guàrdia Civil, rebre pallisses i anar habitualment a l'hospital es va convertir en el meu dia a dia», va admetre Blanco, indicant que aquest és el motiu pel qual no vol parlar abans d'hora.

 

Les versions oficials, molt qüestionades

Una vegada resolt el cas, es va determinar que els autors dels crims van ser Miguel Ricart, conegut com 'El Rubio', qui va ser posat a la presó i va quedar en llibertat el 2015, i Antonio Anglés, a qui mai es va poder localitzar i que segueix buscat per la Interpol, doncs les investigacions van considerar que es pot trobar a Irlanda.

 

Les sospites sobre la veracitat d'aquestes informacions sempre van estar qüestionades i ara, amb les afirmacions de Blanco, encara queda més en entredit la versió oficial dels fets. Són molts els que exigeixen que es continuï la investigació sobre la desaparició de les nenes, ja que es considera que no s'ha donat tota la informació sobre el crim.Comentaris

envia el comentari