Muntatge del cirugià mort a Galícia

Juan Manuel, el prestigiós cirugià mort en un terrible succés mentre es banyava

El prestigiós cirurgià gallec, de 59 anys, ha mort a Sanxenxo després de ser colpejat per una embarcació mentre nedava al mar

Màxima consternació a Galícia. Juan Manuel Tábara Rodríguez, un dels cirurgians intraoculars més prestigiosos de la regió, ha mort de manera tràgica mentre nedava divendres passat a la localitat de Sanxenxo, a Pontevedra.

El cirurgià, de 59 anys, estava nedant als voltants de la platja de Silgar quan va ser atropellat per una embarcació. Segons l'Ajuntament de la localitat, l'embarcació no va veure les dues persones a l'aigua i suposadament va passar per sobre d'un, que va morir a l'acte.

Tot i que el segon banyista no va resultar ferit, Juan Manuel Tábara Rodríguez, de 59 anys i veí de la Corunya, va acabar perdent la vida a l'acte.

No hi havia boies

Cal destacar que, segons explica La Voz de Galicia, divendres passat la popular platja de Silgar estava molt freqüentada en coincidir la data festiva amb un dia assolellat.

El problema, tot i així, va ser que no hi havia boies delimitant la zona per a banyistes. Des de l'Ajuntament de la localitat esmentada expliquen que aquestes no es col·loquen fins que arriba l'estiu, ja que no hi ha gaire afluència de banyistes fins aleshores.

Finalment, fins a l'arenal de Silgar es va desplaçar la Guàrdia Civil de Sanxenxo, que es va fer càrrec de la investigació del tràgic succés.

Ara, l'embarcació implicada en el succés està precintada a terra i la Guàrdia Civil està pendent de sotmetre-la a examen les pròximes hores. Aquest, però, trigarà uns dies a concloure's, ja que s'han de determinar quines van ser les causes del fatal accident mortal esdevingut a Pontevedra.

Juan Manuel Tábara, un dels cirurgians amb més experiència de la zona

I també era un dels més prestigiosos. Amb 59 anys, Juan Manuel Tábara Rodríguez era tota una eminència a Galícia, ja que va realitzar més de dotze mil intervencions, segons explica La Voz de Galicia.

A prop seu, a més, expliquen que era un «expert en la gran majoria de tècniques emprades per a correcció d'afeccions oftalmològiques, entre les quals destaquen procediments com: l'operació de cataractes o la correcció de presbícia».