Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Juantxo i una ambulància.

Juantxo, el pare de família mort tràgicament a Navarra: estan investigant els fets

Va morir després de ser atropellat per una màquina elevadora quan treballava

Dol a la localitat navarresa d'Olazti per la tràgica mort de Jon Koldo Arregui, més conegut com a Juantxo. Tenia 55 anys, era pare d'una noia de 19, i va morir ahir en un accident laboral al seu poble. Va ser atropellat per un company amb una màquina elevadora.

El succés va passar a les instal·lacions de Cementos Portland a Olazti ahir, cap a les dotze del migdia. Juantxo es trobava fent tasques de control d'empaquetatge de sacs de ciment. Per motius que s'estan investigant, va ser atropellat per una màquina fenwick.

La policia foral de Navarra va obrir una investigació per aclarir aquest accident laboral. La mort de Juantxo ha causat una profunda commoció entre els seus familiars, que ja van patir una altra pèrdua fa només unes setmanes. El treballador mort estava a punt de fer 56 anys.

Mort unes setmanes després que la seva germana

Jon Koldo era el tercer de cinc germans i compliria 56 anys el pròxim mes d'octubre. Va néixer i va viure a Olazti, era pare d'una noia i la seva família era la seva gran passió. A més, era un gran aficionat a la muntanya i tenia una gran quantitat d'amics que ara estan destrossats.

Foto de Juantxo Arregui.
Juantxo, el treballador mort en un accident laboral. | Arxiu personal
 

Els amics destaquen que era una persona afectuosa i molt divertida, ja que sempre estava de bon humor. També assenyalen que era un bon company i solidari, sempre disposat a donar un cop de mà. La seva mort ha causat una profunda commoció, ja que, a més a més, era molt actiu.

La pèrdua de Juantxo suposa un nou cop dur per a la seva família, ja que fa tot just unes setmanes va morir la seva germana Begoña. A més, era un veí molt conegut i estimat per tothom. L'ajuntament de la localitat es compromet a investigar el succés i ha emès un comunicat.

Amant del submarinisme i la muntanya

Juantxo era un apassionat de la muntanya i sempre que podia li agradava escapar-se a buscar bolets. Fa poc, es va aficionar també al submarinisme, una passió que compartia amb uns amics a la costa cantàbrica. També li agradava esquiar, tot i que fa poc havia deixat de fer-ho.

A més de tenir diverses aficions, Juantxo era un pare de família que treballava de valent per tirar endavant els seus. Feia trenta anys que treballava a la fàbrica de ciment del seu poble, on també treballava el seu germà. Aquest dijous el va sorprendre la tragèdia de manera inesperada.

La víctima es trobava fent tasques de control quan va ser atropellat per una màquina que circulava per la zona. Un equip mèdic s'hi va desplaçar amb una patrulla de la Policia Foral d'Alsasua. Van intentar reanimar-lo, però havia mort a l'acte i no van poder fer res.

Estan investigant el succés

La policia ha obert una investigació per analitzar els fets i iniciar la instrucció al jutjat de guàrdia. El cos de l'operari mort va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Navarra per practicar-li l'autòpsia. La investigació haurà d'aclarir si hi va haver algun tipus de negligència.

Foto d'una fàbrica de ciment pòrtland a Olazti, Navarra.
La fàbrica de ciment d'Olazti, on ha tingut lloc la tragèdia. | Arxiu
 

El 112 va rebre ahir al migdia una trucada d'emergència per un accident laboral greu a la fàbrica de ciment. Segons les primeres informacions, la víctima supervisava l'empaquetatge quan va ser atropellat. A la mateixa nau hi havia un altre operari fent servir el carretó elevador.

La mort d'aquest treballador s'emmarca en l'increment de la sinistralitat laboral a Espanya. Un total de 394 treballadors van morir en accidents laborals el primer semestre d'aquest any, un fet que suposa un 18% més que l'any passat. Són dades del Ministeri de Treball i Economia Social.

La majoria dels accidents mortals a la feina es produeixen per infarts i vessaments cerebrals, accidents de trànsit i atrapaments. També per amputacions, caigudes i col·lisions contra objectes en moviment. Darrere les xifres hi ha tragèdies personals, com la de Juantxo.