L'Audiència Nacional manté dos dels CDR acusats de terrorisme a presó provisional

El tribunal ha considerat que hi ha risc de fuga i destrucció de proves | Paral·lelament, es vol evitar la reiteració delictiva

Ferran Jolis i Jordi Ros romandran a presó provisional per risc de fuga
Ferran Jolis i Jordi Ros romandran a presó provisional per risc de fuga | Catalunya Diari

La Sala Penal de l'Audiència Nacional ha desestimat els recursos dels dos CDR acusats de terrorisme que van declarar davant la Guàrdia Civil i del jutge instructor, Ferran Jolis i Jordi Ros, i ha confirmat la presó preventiva. En dues interlocutòries fetes públiques aquest dimecres, el tribunal no veu «indefensió» en el seu cas ni vulneració de drets.

La Sala Penal considera que la presó preventiva, decretada pel jutge instructor el 26 de setembre, és «proporcionada» això com «adequada i raonable» perquè veu risc de fuga, de destrucció i alteració de proves i de reiteració delictiva. A més, l'Audiència Nacional sosté que hi ha «elements indiciaris suficients» sobre la «comissió de fets que presenten caràcter de delicte» així com la «participació» en la seva comissió, tant de Jolis com de Ros.

Sobre les declaracions de Jolis i Ros, la Sala Penal afirma que es va facilitar als investigats i als lletrats «la part nuclear de la informació essencial per poder exercir amb suficients garanties el dret de defensa pel que fa a la impugnació de la privació de llibertat» que demanava la fiscalia i, a més, recorden que el dret a la defensa es pot veure limitat quan hi ha secret de sumari.

Les defenses, fins ara, haurien donat consentiment

L'Audiència apunta que els investigats van tenir «perfecte coneixement dels fets que se'ls imputaven arran de la informació sumària que es realitza en seu policial» i afirma que les defenses no van demanar accés a la informació abans de la declaració.

  

La «passivitat de la defensa de l'investigat denota aquiescència amb les dades i informació facilitada», ja que la «suposada infracció» només es denuncia quan hi ha interlocutòria de presó, diu la Sala Penal.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari