L'acusat d'abusar, maltractar, vexar i amenaçar una menor a Girona, d'esquenes, durant el judici

«Dominació i control extrem»: l'esfereïdor cas del jove abusador d'una menor a Girona

El processat reconeix vexacions, però ha declarat que «mai» van mantenir relacions sexuals sense consentiment

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns un jove per abusar, maltractar, amenaçar i vexar una noia de 16 anys. L'acusat s'enfronta a 13 anys de presó i 30 dies de localització permanent. El processat i la víctima van iniciar una relació sentimental quan eren menors i aquesta va acabar l'octubre del 2017. Tot i això, l'acusat, que ja havia fet els 18 anys, va continuar sotmetent la víctima a una «dominació absoluta».

En aquest sentit, segons l'acusació, el processat va fer servir insults i vexacions constants fins que va aconseguir «doblegar la seva voluntat», obligant-la a mantenir relacions sexuals. El processat ha declarat que van tenir una «relació tòxica», admetent les vexacions, tot i que ha assegurat que «mai» van tenir sexe sense consentiment.

El judici ha quedat vist per a sentència.

La família va detectar «comportaments inapropiats» de l'acusat

La fiscalia i l'acusació particular sostenen que el processat i la víctima van tenir una relació de parella durant un any, quan ambdós eren menors. Segons els escrits d'acusació, la família de la noia es va acabar oposant a la relació perquè van detectar «comportaments inapropiats» del jove.

Durant el judici, els pares de la víctima han explicat que van descobrir morats o esgarrapades que els feien sospitar i, per això, li van prohibir continuar amb la relació, que es va acabar l'octubre del 2017.

Una situació de «dominació i control extrem»

Tot i això, segons exposa l'acusació, «des de l'octubre i fins al desembre del 2017, el processat, sabent que el seu comportament atemptava contra l'autoestima i la salut psíquica de la menor —que aleshores tenia 16 anys—, va mantenir la relació de dominació sobre la víctima reprenent les converses i comminant-la a mantenir-ho en secret».

Així mateix, els escrits apunten que el processat pressionava i amenaçava la víctima perquè accedís a mantenir relacions sexuals: «Li assenyalava dies, hores i llocs on s'havia de veure amb ell, sempre amb l'advertència que, si no ho feia, explicaria a la família que continuaven comunicant-se i dient-li que li arruïnaria la vida i que no la deixaria mai en pau».

Segons les acusacions, ha quedat acreditat que es va produir una situació de «dominació i control extrem». La víctima ha declarat a porta tancada, evitant així la confrontació visual amb l'acusat

Les peticions que han fet la fiscal, l'acusació particular i la defensa

La fiscal i l'advocat de l'acusació particular l'acusen de delictes d'abús sexual, maltractament habitual, amenaces i injúries i vexacions i sol·liciten que el condemnin a 13 anys de presó i 30 dies de localització permanent. Així mateix, la fiscalia demana una indemnització de 6.000 euros en concepte de responsabilitat civil, mentre que l'acusació particular l'eleva a 15.000 pel dany moral.

La defensa demana l'absolució. Com a alternativa, demana la pena mínima pel delicte de vexacions. En aquest sentit, han demanat l'aplicació d'una atenuant de reparació del dany perquè ha consignat 2.500 euros per a la possible indemnització i una atenuant d'alteració psíquica perquè era consumidor habitual de marihuana.