Dean Berta Viñales i Rebecca, la seva parella

«Que injusta la vida»: Rebecca s'acomiada de la seva parella Dean, el pilot mort amb 15

La germana d'Ivan Ortolà recorda al seu xicot, Dean Berta Viñales, que va morir aquest cap de setmana durant una competició de motociclisme

L'esport espanyol segueix de dol per la mort del pilot de 15 anys Dean Berta, cosí de Maverick Viñales. El jove va patir una aparatosa caiguda durant una carrera de la Supersport 300 al circuit de Jerez el dissabte al matí. De tots els condols, el més especial ha estat el de la seva parella, Rebecca Ortolà, germana d'una de les joves promeses del motor espanyol, Iván Ortolà.

Rebecca mantenia una relació amorosa amb Dean Berta Viñales, el pilot mort aquest cap de setmana. La jove s'ha acomiadat del seu nòvio a través d'una carta que ha fet pública a les seves xarxes socials. En la missiva, Ortolà es qüestiona retòricament «per què, per què la vida és així i et treu a les persones que més estimes d'aquest món».

«No tinc ni forces ni paraules per expressar el meu dolor», assegurava de forma punyent. De Dean, Rebecca en destaca «aquest somriure que sempre portaves posada a la cara, el teu humor, les teves tonteries, la teva amabilitat, l'afecte que tenies amb la teva gent». Però, sobretot, destaca el seu costat més lluitador i el defineix com «un guerrer»,

«Amor, sempre has aconseguit el que t'has proposat i mai t'has rendit. Em quedo amb tots els moments que he passat amb tu (que no són pocs) i cada vegada que hem tirat endavant i ens hem donat suport mútuament», concloïa Ortolà.

Rebecca Ortolà: «Així d'injusta és la vida»

«Des del dia que et vaig conèixer, vam començar a parlar cada dia fins que te n'has anat», recorda Rebecca, «des del primer dia vaig saber que eres tu». «Havíem de ser tu i jo en això», diu la jove, però la mort li ha tallat una part important de la vida: «Així d'injusta és la vida», manifestava el text. En paral·lel, Rebecca ha recordat els moments romàntics i l'atenció de la seva parella.

Rebecca li recorda al difunt que «la teva família i amics sempre estaran amb tu», però també li recorda l'enyorança que ella patirà. «Ara qui em dirà això si no ets tu, qui m'enviarà un missatge de bon dia quan em desperti», es pregunta. «M'has deixat un buit tan profund...», escriu Rebecca. «Prometo que ens veurem aviat, pichucha. Com tu deies, sempre junts. T'estimo amb tot el meu ésser», conclou el manuscrit.

Un pilot culpa Marc Márquez

La notícia ha causat una gran commoció en el món del motor, i ha deslligat diverses reaccions. La més dràstica, la del veterà pilot Michel Fabrizio que ha anunciat que ho deixa. «Demà em nego a córrer per respecte a la vida humana, i em retiro, és hora de dir prou». El pilot fa un pas més enllà i  culpa Marc Márquez del que ha passat. «S'ha convertit en un punt de referència, aquests joves emulen les seves gestes, s'hi passen massa temps, es recolzen en el seu oponent i arrisquen cada mil·límetre».

Segons ha explicat Fabrizio, aquest esport ha canviat massa des que ell va començar a córrer i per això ha decidit posar fi a la seva carrera. El fet tràgic de la mort de Dean li ha fet obrir els ulls, amb la qual cosa critica a la federació internacional per permetre que competeixin pilots cada vegada més joves i inexperts.