Cordó policial dels Mossos d'Esquadra i tres agents de fons

El greu error en un desnonament a Catalunya que acaba amb una porta rebentada

Hi havia un error en la referència cadastral que constava a l'ordre del llançament

No és el primer cop que succeeix i, de ben segur, no serà l'últim que es viurà a Catalunya. Però un error en l'ordre judicial del Servei Comú Processal dels jutjats de Blanes, gairebé deixa uns veïns del municipi desnonats, segons explica el Diari de Girona. Fins i tot, van rebentar la porta del domicili.

L'ensurt que van endur-se el dimarts 7 de setembre va ser més que evident. La comitiva judicial arribava a l'edifici amb l'ordre de fer el llançament. Tot semblava correcte, però no van adonar-se que estaven a punt de fer-ho al lloc equivocat. 

Abans de rebentar la porta del pis per entrar al seu interior, no van fixar-se en la referència cadastral que hi havia al paper de l'ordre de llançament. D'això van adonar-se quan ja estaven dins i el mal estava fet. 

La porta de l'entrada, tal com explica el citat mitjà, estava blindada i tenia un mecanisme per evitar robatoris. Tot i això, va quedar feta a bocins després de l'entrada errònia de la comitiva. Així mateix, van instal·lar una porta nova provisional i una alarma antiocupes. Això, però, va durar poc, ja que la van haver de treure perquè és un pis on viuen habitualment.

Els imperfectes no acaben a la porta. A l'interior, denuncien, que hi havia diversos danys a les parets per instal·lar l'alarma. A més d'un pany d'una porta trencat, també van contactar amb la procuradora per informar de tots els danys patits durant l'entrada.

Amb motiu de tots els defectes que han patit durant l'entrada errònia, han decidit obrir una via de reclamació amistosa. D'aquesta manera informaran el departament de defensa jurídica de la seva asseguradora. 

Els danys que han patit no són pocs. Per tot plegat, estan pendents de fer un peritatge per valorar-los i, segons expliquen al Diari de Girona, la família de Blanes espera que tot plegat es resolgui aviat.

L'habitatge té uns danys que aniran a càrrec del jutjat del municipi de la Selva. Asseguren que són conscients del greu error que hi ha hagut durant el llançament d'un desnonament en un habitatge equivocat.