Kevin, el jove mort

Kevin, el jove de 26 anys de Castelló que ha mort devorat pel seu gos: «Li ho vam dir»

Eloy, el pare del jove mort, no estava d'acord que el seu fill visqués amb el perillós animal

Divendres passat, un jove de 26 anys va morir a Nules, Castelló, atacat pel seu gos.

 

Kevin Bautista convivia amb el seu gos de raça Pitbull malgrat els advertiments del seu pare. Eloy lamenta ara que aquest animal hagi posat fi a la vida del seu fill.

Malgrat que els Pitbull encapçalen la llista d'animals perillosos, en realitat no és tan habitual que possin fi a la vida dels seus amos. A més, les imatges a les xarxes socials de la víctima demostren que mantenia un vincle molt estret amb el seu gos. Per això el que ha passat sigui un misteri per als experts.

Els Pitbull són considerats gossos molt perillosos no tant pel seu caràcter sinó per la seva poderosa mossegada. Així, a mossegades, el gos va posar fi a la vida del seu amo divendres passat per raons que s'estan investigant. La família està esperant una ordre judicial per sacrificar-ho.

Ja li havien advertit

El pare de Kevin, Eloy, va confirmar després de la mort del seu fill que ja li havia advertit del perill que corria. No volia que el seu fill convisqués amb l'animal, però el jove estava molt unit a ell i no es va voler separar. El gos està ara en una protectora de Vinaròs, esperant la decisió d'un jutge.

Muntatge foto Kevin
Kevin estava molt unit al seu Pitbull | Catalunya Diari

Amics i familiars de Kevin van acomiadar ahir el jove al funeral que va tenir lloc a la seva localitat. A l'ambient flotava la sensació que la seva mort podria haver-se evitat, ja que coneixia els perills que comportava. «El gos no va fer mai res, però no són animals per tenir-los a casa», reitera el pare.

El programa Cuatro al día ha confirmat la intenció de la família de Kevin de sacrificar l'animal, malgrat que necessiten l'ordre d'un jutge. Mentrestant, segueix el misteri sobre què va poder desencadenar la tragèdia. Els experts estan molt estranyats perquè aquests animals no solen actuar així.

Mossegada molt perillosa

Els gossos Pitbull tenen una mossegada molt perillosa, ja que claven les seves dents i mantenen la presa agafada. Tot i això, en contra del que es pensa no són gossos excessivament agressius i rarament ataquen els seus amos. A més, solen avisar abans d'atacar.

 

Per la seva poderosa mossegada i la seva fortalesa física són considerats una de les races canines més perilloses. Per això és important que els propietaris ensinistrin bé aquests gossos, i inculcar-los des de cadells una conducta submisa. Una cosa tenen clara els experts, i és que aquestes coses no passen de la nit al dia.

En aquest cas seria important saber si el gos va ser adoptat sent ja un cadell o si va mostrar alguna conducta estranya abans de l'atac. La intuïció del pare era la correcta, com s'ha demostrat de manera tràgica. Així i tot, se segueixen preguntant què podria haver passat en el desafortunat succés.

Podria ser sacrificat

L'únic que saben és que aquest gos de raça Pitbull va atacar el seu propietari a l'interior de l'habitatge del carrer Sant Agustí. Va ser al matí, quan la parella de Kevin va sortir a fer una visita deixant-lo sol amb l'animal. En tornar se'l va trobar dessagnat, amb una profunda ferida al coll.

Aquesta va ser la ferida mortal que va provocar que el jove es dessagnés, i quan la seva parella va tornar a casa ja havia mort. El gos va ser traslladat immediatament a les instal·lacions de Seproanimal de Vinarós, on roman sota custòdia policial. Un jutge decidirà si el sacrifiquen o no.

Pitbull blanc enfadat
Gos de raça Pitbull, un dels més perillosos | Catalunya Diari

La Policia Judicial de Borriana es va fer càrrec de les diligències per acabar d'esclarir les circumstàncies de l'atac. L'incident continua sent molt estrany. Consten altres casos d'atacs de Pitbull als seus amos, però en cap cas no van posar fi a la vida de la persona com ha passat ara.

Les races perilloses

El Reial decret 287/2002 estableix la llista de gossos considerats perillosos a Espanya, que estan subjectes a la llei sobre tinença d'animals potencialment perillosos. Aquests inclouen als Pitbull terrier, staffordshire bull terrier, american staffordshire terrier, rottweiler, dogo argentí, fila brasileiro, tossa inu i akita inu.

A més es consideren races perilloses els gossos amb forta musculatura, caràcter agressiu, pèl curt, perímetre toràcic entre 60 i 80 centímetres, cap gran, coll ample i extremitats robustes. Per exemple, els dòbermans, Bullmastiff, dogo de Bordeus, mastí napolità, bòxer i bull terrier.

Els gossos amb caràcter agressiu o que hagin atacat altres persones anteriorment també es consideren perillosos. Per tenir llicència de gossos perillosos cal ser major d'edat, no tenir antecedents i disposar de capacitat física i aptitud psicològica per a la seva tinença. La llei estableix les mesures obligatòries.