Muntatge ciutat russa i Kira

Kira, el bebè de 3 mesos que ha mort amb la seva mare i la seva àvia

Kira va ser víctima d'un dels atacs de Rússia

Kira, un bebè de només tres mesos, és una de les últimes víctimes mortals que deixa la guerra  d'Ucraïna. Un atac dut a terme per les forces de Moscou a Odessa, al sud d'Ucraïna, va posar fi a la vida de vuit persones. Divuit ciutadans més van resultar ferits en aquest bombardeig.

Entre els morts, a més de la nena, hi havia Valeria Hlodan i Liudmila, mare i àvia, respectivament, de la petita. El president del país, Volodimir Zelenski, va voler parlar sobre el cas concret del nadó.

Va explicar que Kira tenia un mes de vida quan va començar la invasió a Ucraïna. Es preguntava en el seu discurs nocturn a la nació «com va amenaçar Rússia». Recalca que «matar nens és una nova idea nacional de la Federació Russa».

El mandatari va acusar de «bastards» els que havien portat a terme aquest atac. Una situació que, per molt que es repeteix, no deixa de resultar estremidora.

El marit de Valeria i pare de la nena, Yuriy, va voler rendir a la seva família un emotiu homenatge a través de les xarxes socials. «Estimades meves, sou als nostres cors», va escriure destrossat. A la foto que va pujar es pot veure la seva dona radiant mentre dona el biberó a la seva filla.

Kira amb la seva mare
Kira, amb la seva mare Valeria | Twitter

El parlament d'Ucraïna també va voler compartir el missatge. En el seu comentari assenyalaven que «una mare jove i encantadora, i la seva filla de tres mesos. Rússia va posar fi a les seves vides avui quan un coet va xocar contra el seu edifici residencial a Odessa».

L'immoble on residien va quedar totalment destrossat. Fins al lloc es va desplaçar Yuriy diumenge passat. Volia rescatar alguns records de la seva família, com ara àlbums de fotos o notes escrites a mà. Va trobar el cotxet de Kira a trossos i va veure com en qüestió de minuts ho havia perdut tot i es quedava sense la seva família.

Recordava que la seva dona «era una gran mare, amiga, amb totes les qualitats. No podré trobar algú com Valeria». La recordava com una persona «perfecta».

En declaracions a la BBC assenyalava que «una persona així te la poden donar només una vegada a la vida, i és un regal de part de Déu». Va explicar que fa tres mesos havien passat pel millor moment de les seves vides amb l'arribada al món del seu bebè. «Estàvem molt feliços quan va néixer», va explicar.

Li costava molt assimilar la nova situació a la qual s'haurà d'enfrontar. «És molt difícil per a mi entendre ara que la meva filla i la meva dona ja no estan aquí. Tot el meu món va ser destruït ahir per un míssil rus», afirmava abatut.

Kira, una nena molt esperada per la família

L'arribada de Kira va canviar completament la vida a aquesta parella composta per Valeria i Yuriy. Ella, fins i tot va organitzar una sessió de fotos abans de donar a llum.

«Aquestes van ser les meves millors 40 setmanes. La nostra nena ja té un mes. El seu pare li va donar les seves primeres flors, és un nou nivell de felicitat», va escriure la noia a les seves xarxes socials.

Ma petita Kira
La mare agafa el dit de Kira | Twitter

Però només fer el mes de vida esclataria la guerra al seu país. Ja res no tornaria a ser el mateix per als ciutadans d'Ucraïna.

L'assessor del Ministeri de l'Interior, Anton Gerashchenko va afirmar que «Odessa mai perdonarà l'assassinat dels seus fills. Va morir tota una família: Liudmila Yavkina, la seva filla Valeria i la seva neta de tres mesos, Kira».

Va assenyalar que tot va passar en un dia festiu, «el dissabte anterior a Pasqua», així que «hi havia nens jugant al pati, hi havia rialles, hi havia vida». Tot es va acabar trencant amb l'atac mortal de Rússia sobre aquest habitatge.