Mossos d'Esquadra

Els Mossos busquen un noi a Catalunya acusat de violar i maltractar la seva parella

L'acusat s'enfronta a 21 anys de presó pels terribles fets que va cometre

Els Mossos d'Esquadra busquen a un noi fugat, veí de Banyoles, capital de la comarca del Pla de l'Estany, acusat de violar, maltractar i vexar la que era la seva parella menor d'edat l'any 2019. 

El processat ha fugit de la justícia i no s'ha presentat al judici aquest dimarts a la secció quarta de l'Audiència de Girona, on estava citat.

La fiscalia i l'acusació particular han sol·licitat al tribunal que emeti l'ordre de detenció i ingrés a presó per assegurar que comparegui al judici per evitar una altra fuga i que es tornin a repetir els fets actuals.

Una pena de 21 anys de presó

L'acusat, que estava citat per a la vista oral, s'enfronta a una pena de 21 anys de presó per als delictes comesos cap a la noia quan els dos eren parella. 

Segons les acusacions, en el moment dels fets el processat tenia uns 20 anys i mantenia una relació sentimental amb la menor de 17, a qui va sotmetre a un «tracte humiliant i vexatori», li va imposar «normes i càstigs físics» i la va violar repetidament.

Jutjat de Girona
L'acusat no s'ha presentat al judici | ACN

Agredeix sexualment la seva filla i queda en llibertat

L'Audiència de Girona no ha pogut jutjar un acusat d'agredir sexualment la filla quan tenia entre sis i vuit anys per «demència sobrevinguda». Fet que significa que l'agressor no té capacitat per entendre els fets pels quals se l'acusa. 

El tribunal va acordar la suspensió del judici, que s'havia de fer aquest dilluns, després que els forenses comprovessin que el processat és incapaç de comprendre el procediment. 

▶️ Terrible troballa de la Guàrdia Civil a Barcelona: apareix el cadàver d'una dona

Pateix la síndrome o psicosi Korsakoff

Segons fonts judicials, pateix la síndrome de Korsakoff, vinculat al consum d'alcohol, que afecta les seves capacitats com a la memòria i l'aprenentatge i no té perspectives de millora. Per això, el tribunal dictarà el sobreseïment de la causa.

A més, l'acusat, que s'enfronta a 15 anys de presó, està complint actualment una pena de 8 anys per intentar matar el sogre a cops de destral el juny del 2014. 

Encara que, malauradament, es preveu que aquest juny de 2022 surti en llibertat.