Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Leonardo Paredes

Leonardo, el jove de 19 anys que ha mort buscant un futur millor

Va quedar atrapat en una màquina agrícola mentre treballava en una vinya de Tomelloso (Ciudad Real)

Leonardo Paredes, un noi de 19 anys resident a Espanya, va morir en un accident laboral a Tomelloso (Ciudad Real). El jove havia viatjat recentment al país buscant un futur millor per a ell i la seva família. La mort el va sorprendre de la pitjor manera mentre treballava.

Segons el mitjà paraguaià NPY, el jove estava treballant en una vinya quan va ser arrossegat i decapitat per una màquina agrícola. Quan va passar la tragèdia, Leonardo estava acompanyat per altres treballadors. Tots van ser testimonis del dantesc accident que va posar fi a la vida.

La brutalitat del succés va fer que la víctima morís a l'acte i les assistències mèdiques no poguessin fer res per ell. Es tracta de la tercera mort en accident laboral des de començament de mes a Castella-la Manxa. El 4 de novembre i el 10 de novembre van morir dos operaris en dues caigudes.

Així va passar el fatídic accident

L'accident mortal es va produir dijous 17 de novembre a les 09.00 hores del matí, en una finca agrícola situada al camí dels Arenals. Es tracta d'una extensa zona de vinyes a la localitat manxega de Tomelloso. A la vinya hi havia diversos treballadors, molts d'ells paraguaians.

Lloc de l'accident laboral mortal de Tomelloso
Lloc de l'accident laboral mortal de Tomelloso | EEMERGENCIAS

La víctima, Leonardo Paredes, era a prop d'un tractor recol·lector de filferro que es dedica a recollir cables o gomes de les espatlleres de les vinyes. En una distracció, va ser arrossegat per la màquina i va quedar atrapat en ella. Els seus companys van trucar immediatament als serveis d'emergència.

Es van viure moments de molt nerviosisme, ja que el jove havia quedat atrapat a la màquina de manera fatídica. Guàrdia Civil, Policia Local i Bombers de Tomelloso s'hi van desplaçar immediatament. Els bombers van haver d'excarcerar de la màquina el cos del jove treballador.

Pendents de la repatriació

Una UVI mòbil també es va desplaçar fins al lloc de l'accident en previsió de la gravetat. Però lamentablement, els efectius mèdics només van poder confirmar la mort del jove operari. Els companys van quedar molt afectats per la duresa de l'escena que els va tocar viure.

L'oficina paraguaiana d'atenció a ciutadans a l'estranger va confirmar la mort del jove Leonardo Paredes. Segons va informar l'entitat, la repatriació del cadàver podria tardar al tractar-se d'un accident de treball. Primer haurà de concloure la investigació oficial, i després posar en marxa els tràmits corresponents.

Les autoritats paraguaies van confirmar que la víctima mortal és un jove de 19 anys natural de Sant Vicent Pancholo, al departament de Sant Pere. «En aquest moment em diuen des de Madrid que estan treballant per a la repatriació del cos. Però les diligències es podrien demorar», va afirmar el director d'Exteriors.

Necessiten 10.000 euros

La notícia ha arribat fins al paraguai causant una profunda consternació. I és que el jove havia arribat a Espanya feia poc per aconseguir diners i enviar-lo a la seva família. Leonardo provenia d'una família molt humil del Paraguai i va arribar a Espanya amb tota la il·lusió d'un futur millor.

La seva mort ha deixat devastada tota la família, que ara a més es troben amb les despeses de la repatriació. Per això han demanat ajuda als seus conciutadans, difonent el seu cas i la foto del jove a les xarxes socials. «Demanem a tots els que ens puguin ajudar amb un granet de sorra», diu el missatge.

Segons han anunciat, necessiten 10.000 euros per costejar el trasllat del cadàver al seu país. Les autoritats paraguaies estan en contacte amb les espanyoles per intentar agilitzar els tràmits en un moment tan dur. Mentrestant, la policia espanyola continua investigant què sembla una mort accidental.