Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Forn de pa

Surrealista banda de lladres a Catalunya: nens que roben en forns de pa i colmados

Els menors van realitzar més de 6 robatoris

Els Mossos d'Esquadra van detenir tres menors el passat 10 de març al districte barceloní de Nou Barris per haver perpetrat vuit atracaments a diferents comerços. 

Els joves actuaven de matinada: forçaven els accessos d'algun establiment i s'emportaven els diners de la caixa registradora i en molts casos també begudes alcohòliques, ja que escollien atracar bars, cafeteries o petits locals d'alimentació.

En total van arribar a robar 2.400 euros

El primer atracament del qual té constància la policia el van fer la matinada del 23 de novembre i el darrer, el 22 de gener, incloent-hi sis robatoris més entremig i amb un total de 2.400 euros sostrets. 

Gràcies a les denúncies dels afectats, la investigació dels Mossos es va tancar amb la detenció dels lladres la setmana passada.

10 establiments afectats

Els primers fets investigats són dos robatoris denunciats que es remunten a la matinada del 23 de novembre de 2021 en un establiment d’alimentació i un forn de pa, d’on es van emportar un lector de bitllets i 400 euros de la caixa registradora.

A partir d’aquests dos robatoris comesos el novembre, els investigadors van relacionar el grup de lladres amb altres fets similars que succeïen de matinada en el districte, als barris de Roquetes, Verdum i Porta de Barcelona.

Van sostraure 49 ampolles d'alcohol

El 19 i 21 de desembre es van denunciar dos robatoris més en què van sostreure del primer establiment 400 euros, 10 ampolles de begudes alcohòliques, una caixa d’encenedors i una caixa de paper de fumar, i del segon van robar 400 euros més i 14 ampolles de begudes alcohòliques.

El 3 de gener van tornar a actuar i van assaltar un petit comerç d’alimentació, d’on van emportar-se, també, 400 euros. 

El dia 22 d’aquell mateix mes, van entrar en tres establiments en una mateixa matinada i van aconseguir 800 euros i 25 ampolles de begudes alcohòliques.

Han passat a disposició de la Fiscalia de Menors

Segons els Mossos d'Esquadra, tots aquests fets van causar molt malestar al districte.

Els investigadors es van valdre de les denúncies dels afectats per recollir el màxim d’indicis per identificar-los, localitzar-los i finalment detenir-los el passat 10 de març. 

Després de la detenció, van passar a disposició de la Fiscalia de Menors.