Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Gregorio Cano, el violador de la Verneda, ja està en llibertat i demana perdó: «No s'ho mereixen»

Ha sortit de la presó avui, 3 de maig, després de pagar una pena de vint anys de presó tot i estar condemnat a 167 | Per cada violació només ha estat a la presó 430 dies

Gergorio Cano, el violador de la Verneda, amb la cara tapada, sortint de Brians 2.
Gergorio Cano, el violador de la Verneda, amb la cara tapada, sortint de Brians 2. | CatalunyaDiari.cat

 

Avui 3 de maig de 2018 és el dia que Gregorio Cano Beltri ha tornat a ser lliure. El violador de la Verneda, condemnat a 167 anys de presó per disset delictes d'agressió sexual,  ha sortit de Brians 2 després de vint anys. Així ho marca la liquidació de condemna que l'any 2001, quan va ser ferma la sentència, va dictar el titular del Jutjat d'Instrucció número 23 de Barcelona, qui va enviar a presó Gregorio Cano. El Codi Penal en vigor quan va ser condemnat no permet estades de més de vint anys a la presó.

D'ençà que va ser detingut fins que el jutge va confirmar la condemna, van passar un total de 956 dies, un temps que Gregorio Cano va estar en presó provisional. En quedaven per complir, dels 7.300 efectius que hauria d'estar a la presó, un total de 6.344. I aquest 3 de maig s'ha complert el darrer dia. El violador de la Verneda, completament lliure, ha sortit per la porta de Brians 2 i no hi haurà de tornar.  Ho ha fet de matinada, amb la cara tapada. Ha pujat en un cotxe i ha marxat.

Cano ha demanat perdó a les víctimes i assegura estar rehabilitat.
Cano ha demanat perdó a les víctimes i assegura estar rehabilitat. | CatalunyaDiari.cat

 

Gregorio Cano, no rehabilitat i perillós

Tal com va avançar CatalunyaDiari.cat, els experts de Serveis Penitenciaris han constatat que Gregorio Cano no està rehabilitat i que el risc de reincidència és alt. Ell mateix, tot i participar en teràpia i en programes especials per agressors sexuals, també ha posat en relleu que no pot controlar els impulsos i que és fàcil que torni a caure en conductes delictives com les que el van portar a presó l'any 1998.