Angela Dobrowolski, exparella de Josep Maria Mainat, mirant a l'horitzó

Llibertat provisional per a l'exparella de Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski

Va ingressar a presó al gener per dos delictes de trencament de mesura cautelar i un de violació de domicili

La història sobre Josep Maria Mainat i el presumpte intent d'homicidi per part de la seva exdona continua generant nous capítols. L'últim s'ha viscut aquest dijous, dia 1 de juliol. I és que Angela Dobrowolski, que es trobava a la presó des del passat mes de gener, ha vist com un jutjat de Barcelona n'ha decretat la llibertat provisional.

Angela Dobrowolski, en llibertat provisional

Un jutjat de Barcelona ha decretat la llibertat provisional per a l'exesposa de Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski. La reclusa, investigada per intent d'homicidi del conegut productor televisiu català, ha sortit del centre penitenciari aquest dijous a la tarda. Així ho han explicat fonts penitenciàries a l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

La dona va ser detinguda el passat mes de gener per la Guàrdia Urbana de Barcelona quan intentava accedir a l'habitatge del productor televisiu. Ho intentava fer a través de la teulada. Aquesta ja era la quarta vegada que arrestaven Angela Dobrowolski.

Així doncs, la magistrada va decidir enviar-la a presó per un delicte de violació de domicili i dos delictes de trencament de mesura cautelar. I és que cal recordar que Dobrowolski té des de fa temps una ordre d'allunyament de Josep Maria Mainat i dels fills que tenen tots dos en comú.

Aquestes ordres d'allunyament decretades es deriven d'una altra causa oberta contra la dona per un delicte d'intent d'homicidi. S'investiga, sobretot, si Angela Dobrowolski hauria intentat matar Josep Maria Mainat el juny de l'any passat. Ho hauria intentat fer injectant-li insulina i l'objectiu i motivació de tot plegat seria, presumptament, cobrar l'herència del productor de televisió català.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d'instrucció 32 de Barcelona va acordar el mateix dijous 1 de juliol deixar sense efecte la presó provisional acordada per a la dona de Josep Maria Mainat per violació de domicili i trencament de mesura cautelar.

Ha estat aquest mateix dijous quan s'ha notificat l'auto amb la llibertat provisional, a la qual no s'hi ha oposat l'acusació particular. Aquesta llibertat provisional, però, compta amb les pertinents mesures cautelars. Aquestes són l'allunyament del seu marit, la prohibició de sortida del territori i l'obligació de personar-se periòdicament davant del jutge.