Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels Mossos d'Esquadra en un control de camions a l'AP-7

Macrocontrol de Mossos a l'AP-7: 253 denúncies

La meitat de les multes són per no respectar el temps de conducció i descans

Els Mossos d'Esquadra han imposat 253 denúncies en el macrocontrol que han portat a terme en les últimes setmanes realitzats a l'Autopista AP-7. En total s'han aturat i controlat un total de 453 camions. La meitat de les multes imposades per la policia són degudes a no respectar els temps de descans i de conducció. 

El Servei Català de Trànsit i la Divisió de Trànsit dels Mossos han desplegat un total de quatre dispositius especials de control a vehicles pesants en l'AP7. En aquests controls s’ha efectuat un cribratge dels vehicles pesants en circulació amb l’objectiu de controlar els temps de conducció i descans, l’excés de pes, l'alcoholèmia, la documentació o la ITV, entre d’altres.

Més de la meitat de camioners sancionats

Segons ha publicat Trànsit al seu perfil de Twitter, els quatre dispositius de vigilància han estat desplegats conjuntament amb els Mossos d'Esquadra. Aquests estaven destinats exclusivament a vehicles pesants. En aquests macrocontrols s'ha efectuat un cribratge i segregació total dels vehicles pesants per controlar principalment el temps de conducció i descans.

El cos policial va imposar 253 denúncies a camioners que circulaven per la via. La meitat d'aquestes multes, 119 concretament, són per no respectar els temps de conducció i de descans. Un total de 47 són per distraccions, per portar auriculars posats o per problemes amb la ITV.

Pel que fa a la resta de denúncies, 33 són actes d'inspecció de treball, 7 són per excés de pes i 3 són per proves d'alcoholèmia positiva i 2 per drogues. 42 denúncies són per altres motius. En total s'han immobilitzat un total de 14 vehicles.

Han aprofitat les antigues esplanades dels peatges

L'alliberament de peatges a l'AP7 ha permès habilitar unes zones de control de la mobilitat a les antigues esplanades de les cabines del peatge. Aquesta nova configuració ha permès per primera vegada desenvolupar dinàmiques de vigilància policial exclusives a vehicles pesants. Principalment, s'han fet a les zones de la Roca del Vallès i de Martorell en tots dos sentits de la circulació.

En aquests dispositius es desvien del trànsit tots els camions que circulen per la via cap a la zona de vigilància habilitada, on els agents decideixen els camions que controlen. Així ho han fet aquesta tardor els Mossos a peu d'autopista, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

La Divisió de Trànsit ha detectat un increment del 20% en infraccions relacionades amb els temps de descans dels transportistes. Des de l'alliberament dels peatges s'han duplicat els accidents mortals amb vehicles pesants implicats. Per capgirar la situació i augmentar la seguretat viària dels camioners i de tots els usuaris es continuaran planificant controls a gran escala.