Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mossos d'Esquadra

Macrodispositiu dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic de drogues a Barcelona

Treballaven sota el lema de fomentar l'ús responsable de les drogues, però la realitat era una altra

El tràfic de drogues no dona treva a Catalunya. D'aquesta manera, els Mossos d'Esquadra han desplegat un dispositiu amb el qual han aconseguit desmantellar un grup criminal que treballava a la ciutat comtal, amb l'objectiu de vendre estupefaents.

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal que traficava amb marihuana i haixix sota l'empara d'un club cannàbic ubicat al barri de la Sagrada Família, a l'Eixample de Barcelona.

La policia catalana ha detingut quatre persones amb edats compreses entre els 24 i els 32 anys, ha clausurat el local i han decomissat droga per valor de més de 40.000 euros al mercat il·lícit, així com més de 60.000 euros en efectiu.

La presumpta associació cannàbica venia haixix i marihuana a qualsevol persona que hi accedia, majoritàriament turistes que es trobaven de pas a la capital catalana, no disposava de cap registre de control de les substàncies i, a més, tenia dues treballadores al local sense cap mena de contracte laboral.

La investigació policial es va iniciar a través d'un requeriment judicial emès per la Fiscalia Provincial Antidroga de Barcelona, en compliment d'una Comissió Rogatòria Internacional provinent de Suïssa.

La petició reclamava comprovar la presumpta activitat delictiva d'un grup de persones que regentaven una associació cannàbica, ubicada al barri de la Sagrada Família de Barcelona, emparant-se en el marc legal de cobertura que els donava.

L'associació cannàbica investigada es definia com a organització sense ànim de lucre i amb la finalitat de fomentar un ús racional i responsable del consum d'aquesta substància. No obstant això, els investigats venien substàncies estupefaents de forma indiscriminada a qualsevol persona que accedia a l'associació.

Sis dels nou identificats eren turistes

Sis de les nou persones identificades a l'interior del local durant l'entrada i perquisició van referir que eren turistes que es trobaven de pas a Barcelona i que, per un preu que podia oscil·lar entre els 10 i els 20 euros, s'havien formalitzat com a socis i podien comprar i consumir a l'interior.

També podien adquirir substàncies i emportar-se-les per consumir a l'exterior del local. Segons la legislació vigent, les associacions cannàbiques han de disposar d'un llibre de registre d'associats i d'un llibre de registre d'auto proveïment. En el marc de les entrades no es va localitzar cap mena de registre.