Imatge d'un contenidor calcinat i un cotxe amb la part davantera afectada, en un carrer del districte de Nou Barris

Malestar veïnal al districte barceloní de Nou Barris per la crema de contenidors durant els darrers dies

Els Mossos busquen el responsable o responsables dels focs, mentre alguns veïns proposen organitzar patrulles ciutadanes

Els Mossos d'Esquadra investiguen diversos incendis en contenidors que s'han produït durant les darreres setmanes al districte barceloní de Nou Barris. Ho avança aquest dilluns el digital 'Metrópoli Abierta', que explica que la policia catalana busca el responsable o responsables dels focs que han afectat els barris de Canyelles, Roquetes i la Guineueta. El passat cap de setmana es van registrar un mínim de tres incendis als carrers, el darrer d'ells la matinada de diumenge a dilluns, en què es van calcinar dos contenidors al carrer Portlligat, molt a prop de l'Ateneu de Nou Barris.

A través de les xarxes socials, els veïns del districte han mostrat el seu malestar davant aquests incidents, perquè els focs han calcinat diversos vehicles aparcats al carrer i pel perill que suposa que les flames arribin a algun habitatge. En declaracions al citat mitjà, la presidenta de l'AVV de Roquetes, Ámparo Iturriaga, ha explicat que «la gent està exaltada amb tants incendis. Mai se n'havien produït tants en tan poc temps». Iturriaga ha demanat a les autoritats que actuïn abans que hi hagi «una desgràcia».

A través de les xarxes socials, on es recomana no deixar els cotxes a prop de les illes de contenidors, alguns veïns han proposat l'organització de patrulles ciutadanes per buscar els responsables dels focs. Aquests episodis de vandalisme no són nous a Nou Barris. En aquest sentit, cal recordar que fa tres anys algú va cremar un centenar de cadires en una plaça de la Guineueta, durant les festes del barri.

L'Ajuntament de Barcelona xifra en una setantena els contenidors cremats

Fonts dels Mossos d'Esquadra consultades per 'Metrópoli Abierta' asseguren que l'episodi d'incendis a Nou Barris va començar fa deu dies i que l'objectiu del piròman o piròmans són els contenidors. Tot i això, la policia catalana ha confirmat que fins a quatre vehicles han resultat afectats per les flames. Entre aquests incidents, destaquen el cotxe que va quedar calcinat a la Rambla del Caçador, al barri de la Guineueta, i un altre foc, davant una escola, que va provocar greus danys a la part davantera d'un vehicle. Així mateix, altres dos vehicles han patit afectacions al xassís.

Segons l'Ajuntament de Barcelona, un mínim de 70 contenidors s'han vist afectats pels incendis. El consistori té constància de quatre incendis durant la passada setmana i assegura que els contenidors es reposen en un termini d'entre 1 i 2 dies.