YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Catalunya suma 1.490 nous casos de Covid-19 i 30 morts

Malson en un edifici ocupat de la Costa Brava: escarabats, brutícia i baralles

L'ocupació il·legal de 9 dels 24 pisos del bloc té desesperada la resta de veïns

Cinta Mossos d'Esquadra 'No Passeu'
Els Mossos ja han rebut diverses denúncies pel cas. | Mossos d'Esquadra

Els veïns dels blocs situats al carrer de Barcelona número 28 i a la carretera de Torroella número 24 de l'Estartit, al terme municipal de Torroella de Montgrí, es troben desesperats per la situació que els toca viure i que ha anat 'in crescendo' els últims anys. Es tracta de dos blocs d'un mateix edifici, que en total tenen 24 habitatges, dels quals 9 es troben ocupats, segons relata aquest dilluns, 10 de febrer, el 'Diari de Girona'.

Venda de drogues

Les conseqüències van més enllà de l'ocupació d'habitatges buits perquè les molèsties per al veïnat de tots dos blocs s'han fet gairebé insuportables. Els ocupes tenen l'aigua i la llum punxades i això els causa molèsties com talls intermitents dels dos serveis. Fa uns dies, els blocs van quedar sense electricitat perquè el comptador va explosionar quan, presumptament, un dels ocupes l'estava manipulant.

Però això no és tot. El veïnat també té la sospita que en dos dels pisos ocupats hi ha plantacions de marihuana a causa de les fortes olors que se'n desprenen. Això també fa que, durant les nits, constantment hi hagi tràfec de gent sortint i entrant per comprar droga, segons denuncien. Els espais comuns dels blocs estan destrossats i, fins i tot, s'han donat casos d'intents de robatori als pisos veïns.

La brutícia s'apodera dels blocs

L'altra gran molèstia són les nefastes condicions higièniques a l'edifici. La brutícia a diversos dels pisos ocupats és tal que les fortes pudors són les protagonistes i, fins i tot, s'ha originat una plaga d'escarabats. Un dels ocupes, segons relaten els veïns al rotatiu gironí, llença els excrements del seu gos per la finestra.

La situació ha generat constants visites de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, que han donat situacions de violència contra els agents, provocades també per les constants baralles entre els inquilins dels pisos ocupats i la gent que s'hi acosta, suposadament, per adquirir droga.

Els Mossos d'Esquadra han rebut diverses denúncies per aquests casos i la junta de govern de l'EMD de l'Estartit, juntament amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, ja treballa en la cerca de solucions.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari