Imatge dels Mossos d'Esquadra en un control a la Roca del Vallès.

Fa una maniobra «estranya» en un peatge i els Mossos l'aturen: s'enduen una sorpresa

Dos joves portaven al seu cotxe un total de 275 grams de cocaïna, valorada en 17.000 euros | Una maniobra estranya en un antic peatge els va delatar

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns dos homes després de ser enxampats amb 275 grams de cocaïna, valorada en 17.000 euros, en un control preventiu d'un equip de l'ARRO a l'accés a Lleida per l'LL-12, a l'antic peatge de l'autopista. Els Mossos el van enxampar perquè, segons diuen, el conductor va fer una maniobra «estranya» en un antic peatge. 

A més, els agents van comprovar que el conductor, de 23 anys, no tenia carnet. Al cotxe també van trobar 5 telèfons mòbils i els Mossos investiguen si podrien ser robats. Tot apunta que els detinguts provenien de l'àrea metropolitana de Barcelona i transportaven la droga a un distribuïdor local. 

Tots dos van passar dimecres davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida que va ordenar l'ingrés a presó per a un d'ells, de 47 anys i amb antecedents, i llibertat amb càrrecs per a l'altre.

«Una maniobra estranya»

Els fets van succeir dilluns, passades les set de la tarda quan un dels vehicles que s'apropaven al control va fer una maniobra «estranya» que va cridar l'atenció dels agents. 

Els Mossos van comprovar que el noi que conduïa no havia obtingut mai el permís de conduir i que el vehicle no estava a nom de cap de les dues persones, sinó d'un conegut seu. Els agents van localitzar la droga en dues bosses sota els seients del cotxe.

Tots dos estan acusats d'un delicte contra la salut pública. A més, al conductor se l'acusa d'un delicte contra la seguretat del trànsit.

Cau un nou grup dedicat al narcotràfic a Catalunya

En aquesta mateixa índole, una operació conjunta de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha permès desarticular un punt de venda i consum de cocaïna adulterada en un local del barri de Collblanc-Torrassa de l'Hospitalet. 

L'actuació policial ha finalitzat amb la detenció de quatre presumptes traficants –dos homes i dues dones- per vendre 'basuco', una droga de baix cost, altament addictiva i amb un efecte poc durador però extremadament virulent. 

La investigació es va iniciar durant el mes d'abril, quan els investigadors van tenir coneixement d'una afluència constant de persones drogodependents a un magatzem ocupat de l'Hospitalet de Llobregat.