Imatge del periodista Ivan Álvarez

Troben mort en estranyes circumstàncies el periodista Iván Álvarez, de només 30 anys

El jove va desaparèixer dimarts al vespre a Astúries i el van trobar mort l'endemà al matí

Dol al periodisme estatal per la mort sobtada d'Iván Álvarez Pericón, periodista esportiu de només 30 anys. Nascut a Busto, a Astúries, Iván va desenvolupar la seva trajectòria professional a l'àmbit de la informació esportiva. 

Iván treballava a Gijón, però encara residia a l'habitatge familiar de Busto. Dimarts a la nit, però, la seva família li va perdre la pista i ràpidament va posar-ho en coneixement de les autoritats. Després d'una intensa recerca infructuosa, uns pescadors van trobar el seu cadàver a la platja de San Cristóbal, molt propera on vivia Ivan. 

Els companys recorden l'Ivan com un noi molt treballador alhora que discret, sempre prudent i meticulós. La tragèdia ha sumit el seu entorn en una profunda commoció, especialment els seus pares Macario i María José, i el seu germà Cristian. Avui serà enterrat a la seva localitat natal.

Un periodista vocacional i de raça

Iván Bustos era periodista de la secció d'Esports del diari El Comercio a Gijón. Tenia 30 anys i la seva mort ha suposat un cop duríssim per als seus companys del diari, que avui lamenten la seva pèrdua. «Tota una vida per endavant truncada... se'n va un dels nostres», relaten avui a El Comercio en una columna dedicada al jove. 

Iván es va titular en Periodisme a la facultat de Filosofia i Lletres de Valladolid i va fer les pràctiques al diari El Comercio. De fet, va ser l'any 2014 quan va entrar al mitjà i ja s'hi va quedar amb plaça fixa. 

Una mort tràgica i sobtada

Iván Álvarez Pericón era natural de Busto i hi vivia amb els seus pares i el seu germà. Dimarts a les nou del vespre el van veure per última vegada. Segons les persones que el van veure, el jove estava passejant a la zona del far. Aquest, però, no va tornar a casa i els seus pares ho van posar en coneixement de la Guàrdia Civil

Els agents van organitzar ràpidament un dispositiu de cerca que es va perllongar durant tota la nit. A primera hora del matí, diversos veïns de la localitat es van sumar a la batuda per trobar el jove. 

A les deu del matí, però, el cas va patir un sotrac. Uns pescadors van trobar un cadàver a l'aigua, que va resultar ser el del periodista. El seu entorn assegura que no entén què pot haver passat.