YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Manuel, l'empresari gallec que es va suïcidar després de gastar 9 milions d'euros en 6 anys

Va passar de ser conegut entre els veïns d''O Frasco', el nom del seu bar, a 'O Millonario'

manuel
Manuel va passar de ser beneït amb 9 milions d'euros a quedar-se en la ruïna | Cedida

Manuel Calvo Vaz era un veí més del petit poble de Riós, a Ourense, fins que el setembre de 2003 li va tocar la Primitiva. En aquest municipi, l'home era el gerent d'un bar, més aviat petit, anomenat 'O Frasco', el qual havia heretat del seu pare, qui havia estat tinent d'alcalde per al PP en el mateix poble. Tot i els intents del fill per reconvertir el bar en un pub noctur, el negoci no funcionava. 

L'home era aficional a la loteria, a la qual veia com una forma d'afrontar la crisis en la qual estava sumit. De sobte, quan es trobava en la pitjor situació econòmica possible, Manuel va guanyar 9 milions d'euros gràcies a un sorteig de la Primitiva. A partir d'aquest moment, la vida de Manuel i la de la seva família van canviar radicalment, almenys durant els següents sis anys. 

Tot i que en un principi les coses anaven rodades, ja que va arribar a muntar una empresa de transports i maquinària agrícola, la fortuna es va anar allunyant d'ell i, lamentamblement, el 13 de gener de 2009, arruinat, li va dir a la seva dona que anava de viatge a Palència, un viatge del qual no va tornar mai. El dia 26 del mateix mes el seu cadàver va aparèixer en una zona boscosa, dins del seu cotxe amb un tir al cap. 

D''O Frasco' a 'O Milionario'

Abans del tràgic final, Calvo va decidir donar-se una alegria a ell i a la seva família. Va fer diverses reformes a la casa on residien que va acabar convertint-se en una mansió, i també, com a bon amant del motor, va decidir comprar-se un Ferrari. Una adquisició que va ser la detonant perquè al poble passessin de dir-li 'O Frasco' a 'O Milionario'.

Manuel, a més, sentia una gran devoció per la Verge dels Dolors, i tot i els capritxos i luxes, creia que ella era la causa de la seva sort. Per aquest motiu, cada any durant la processó de les festes patronals omplia a la verge de flors. Uns anys durant els quals també va voler anar més enllà i fer un salt al món empresarial fundant 'Silagro S.L'. L'empresa destinada al lloguer de maquinària agrícola va arribar a tenir una flota de fins a 20 camions i 25 treballadors.

Males decisions i crisi

La crisi va arribar fins i tot al petit poble de Riós, i va afectar, especialment, al sector del transport. El difunt es va veure amb l'obligació de malvendre moltes de les màquines adquirides i haver d'abaixar els preus del lloguer per aconseguir beneficis, però malauradament no va ser suficient per revifar el negoci, segons explica 'El Faro de Vigo'.  Malgrat els greus problemes que tenia a l'empresa, «l'únic home de quatre fills» va decidir organitzar festes i «viure la vida a ple rendiment de nit i de dia» per culpa de «falsos amics, entre ells gent que quan era pobre no li volia el bé» explicava un familiar de Cruz.

Les constants visites al casino de Chaves durant els seus últims dies eren l'única esperança que tenia de poder recuperar els diners que havia malgastat. També va tornar a intentar jugar a la loteria a Verín per veure si la sort li tornava a somriure, però malauradament res va funcionar i finalment va decidir buscar una solució als seus problemes, tràgica i trista per als seus però potser 'fàcil' per ell.

També et pot interessar...


Comentaris
Ursula Ramos
jo, també s'ha de tenir una mescla de sort, mala sort, mala gestió, males influències...podia haver intentat fer una sèrie de la seva vida i tornar a recuperar amb els drets!!
Andreu Puig
El vici és el que té.La culpa és de l'estat ñol que deixa entrar tot tipus de jocs d'atzar sobretot a Catalunya per atacar els catalans
Torresca
Andreu Puig menudo iluminado lazi
Joan Prenent Cava
Andreu Puig vaja vaja com tens el cap

envia el comentari