Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Manuel Gómez Monteserín i una ambulància

Manuel, el gallec de 32 anys que va morir quan estava començant una nova vida

La víctima s'acabava de mudar amb la seva parella i va morir en un accident laboral a Galícia

Manuel Gómez Monteserín, un noi de 32 anys de Vilarín de Arriba (Lugo), estava en un moment dolç de la seva vida. S'havia consolidat al seu lloc de treball i s'acabava de mudar amb la parella, però tots els seus projectes de futur van acabar de cop i volta en un tràgic accident laboral.

El jove operari va perdre la vida el passat 21 de novembre en quedar atrapat en una cinta transportadora i quedar sepultat per un despreniment. Va morir a l'acte i els serveis d'emergència no van poder fer res per salvar-li la vida. De fet, els Bombers van haver d'iniciar una complexa operació de rescat del cos.

La tragèdia ha sacsejat fortament els seus companys de feina al planter de Silvela, al terme municipal d'A Fonsagrada. És un lloc molt proper al poble de la víctima, Vilarín de Arriba. Aquesta petita localitat a la província de Lugo plora avui la mort de «Manolín de Villarín».

Aficionat a la caça

Manuel Gómez Monteserín era un jove aficionat a la caça que sempre que podia sortia de ruta amb el quad. A més era un noi molt arrelat al seu poble, Vilarín, on tots el coneixien com a Manolín. Era un veí molt estimat a la localitat i la seva mort ha causat una profunda consternació.

A pocs metres en línia recta de casa seva a Vilarín hi ha el planter de Silvela, a A Fonsagrada. Després d'una dècada treballant allà, s'havia convertit en un experimentat operari amb una ocupació consolidada. Als seus 32 anys vivia el seu millor moment i se n'havia anat a viure amb la parella.

Foto de Manuel Gómez Monteserín
Manuel Gómez va morir en un accident laboral | La voz de Galicia

Dilluns passat, cap a les onze del matí, va passar el desgraciat accident que va acabar amb la seva vida. Segons el Diario de Pontevedra, es trobava al càrrec de la cinta transportadora quan va succeir la tragèdia. Les autoritats competents han obert una investigació per aclarir els fets.

Així va passar l'accident laboral

Segons el diari gallec, Manuel estava atenent una cinta transportadora que està enterrada en una petita fossa a terra. De cop i volta, la màquina va enganxar alguna peça de roba que portava posada el jove. El mecanisme va envoltar la víctima provocant la seva mort a l'acte.

Els Bombers de Sarria es van desplaçar fins al planter per procedir al rescat del cadàver. Un cop confirmada la mort del jove, van procedir a la recuperació del cos en una operació molt complicada. Van haver de remoure la terra per accedir al buit on va quedar atrapat.

Agents de la Guàrdia Civil i voluntaris de Protecció Civil també es van desplaçar fins al lloc després de rebre l'avís al 112. La investigació del succés també s'està complicant per la varietat de versions que existeixen. Alguns testimonis parlen d'un despreniment de roques que va sepultar l'operari.

La versió de la família

Segons La Voz de Galicia, fonts familiars afirmen que va morir en ser aixafat per les roques del planter. L'operari es trobava sota la cinta transportadora soldant una peça amb un altre company. El despreniment va provocar que caigués a un buit i quedés sepultat.

Fotomuntatge de Manuel Gómez Monteserín i una pedrera
Manuel Gómez feia molt de temps que treballava a la pedrera | ESPAÑA Diario

Una altra controvèrsia és el temps de les emergències a arribar-hi, ja que van trigar una hora i 20 minuts. El municipi no compta amb grup d'emergències perquè l'alcalde hi va renunciar, i els bombers van haver de venir de Sarria (a 51 quilòmetres). Els companys de Manuel van intentar salvar-li la vida.

Eren dos quarts de sis de la tarda quan van certificar la mort del treballador. El seu pare es va desplaçar fins al planter després de conèixer la mort del seu fill, i segons diversos testimonis, estava profundament commocionat. A les cinc de la tarda van retirar el cos de la víctima per traslladar-lo a l'hospital, on li faran l'autòpsia.