Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge fotogràfic de Manuel i la platja de Foxos (Astúries)

Manuel, el jove mort a 31 anys intentant salvar el seu gos

Manuel va demanar ajuda, però va decidir rescatar la seva mascota morint a l'acte

Manuel García Rodríguez era un jove de 31 anys que va sacrificar-se per salvar la vida del seu gos. El que havia de ser un passeig hivernal agradable es va convertir en el final d'aquest jove asturià el diumenge 9 de gener.

Una trucada d'emergència va alertar sobre els fets, però malauradament no van poder fer res per salvar la vida a Manuel. Avui, els veïns de Coaña, localitat del jove mort, ho lamenten i recorden amb tristesa l'acte heroic que va provocar la seva mort.

Els Bombers d'Astúries van arribar fins al cos de l'home
Els Bombers d'Astúries van arribar fins al cos de l'home. | Twitter: @BomberosAstur

Manuel va perdre la vida per salvar el seu gos de morir ofegat

Tot passava el matí del diumenge 9 de gener. Manuel i el seu gos passejaven a prop de la platja de Foxos, a Coaña, Astúries, quan l'animal va caure al mar. Desesperat, el jove va trucar al Centre d'Emergències del 112 per sol·licitar ajuda.

A la trucada, Manuel va explicar que el mar s'estava emportant el seu gos i que es trobava a cinc metres de la riba. Minuts després, el SEPA va mobilitzar els bombers del parc de Castropol i Protecció Civil, disposats a arribar amb una embarcació aquàtica.

Però la desesperació de Manuel va ser tan gran que no va poder esperar. Veient que el seu gos s'allunyava cada cop més i tement que morís ofegat, va decidir anar-lo a rescatar.

El succés ha tingut lloc a la platja Foxos, a Coaña (Astúries)
El succés ha tingut lloc a la platja Foxos, a Coaña (Astúries). | La Noticia Digital

Al voltant de les 10:37 hores, una altra crida a emergències va alertar sobre la troballa d'un cos flotant a l'aigua. A causa de la mala mar, el responsable de protecció civil afirma que no es van poder apropar més i els bombers van intentar arribar des d'un altre punt.

L'onatge va fer que el cos es desplacés fins a la ria, quedant en una zona de roques. Allà, els equips d'emergència van identificar Manuel i van iniciar les tasques de reanimació mentre arribava l'helicòpter medicalitzat.

Per desgràcia, el Grup de Rescat només va poder certificar la mort de Manuel. El seu gos encara no ha estat localitzat.

Un helicòpter medicalitzat va intentar socórrer la víctima.
Un helicòpter medicalitzat va intentar socórrer la víctima. | Twitter: @BomberosAstur

Estava segur que podria salvar el seu gos

Els fets de la platja dels Foxos han commocionat tots els veïns de Manuel. Es tractava d'un jove molt conegut a la localitat i lamentaven la seva mort. «Tan jove, ple de vitalitat, sa i bona persona», recorden.

La platja dels Foxos era el seu lloc favorit per passejar al costat del seu gos i era habitual veure'l per aquesta zona. «Era un home formidable i exemplar, molt amant de la bicicleta», assenyalen.

Els més propers a Manuel destaquen la seva bona forma física, de la qual va confiar per poder rescatar la seva mascota. Tot i això, el fort onatge no va permetre que el jove de 31 anys pogués salvar el seu gos.

«Segurament abans de llançar-se a l'aigua estava segur que podria salvar el gos i sortir», expliquen els veïns. Malauradament, Manuel va acabar perdent la vida en un acte heroic que sempre serà recordat.