Imatge del castell inflable de la Fira de Mislata que ha sortit volant a causa d'una forta ratxa de vent

La desgràcia s'acarnissa amb Mislata: Mor l'altra nena ferida al castell inflable

Una nena de quatre anys, segona víctima mortal confirmada després de l'accident del castell inflable de Mislata

La tragèdia torna a colpejar la localitat valenciana de Mislata. Després de la mort de Cayetana, la nena que va perdre la vida en sortir disparada d'un castell inflable, en les últimes hores s'ha produït una nova mort per aquest succés.

La nena de quatre anys que estava ingressada a la unitat de cures intensives (UCI) des del 5 de gener a la tarda ha mort. La petita es va colpejar contra el terra després de sortir volant d'un castell inflable i ha perdut la vida les últimes hores d'aquest diumenge, segons el diari 'Las Provincias'.

A més d'aquestes dues nenes mortes, a l'accident van resultar ferits set menors, alguns dels quals van requerir assistència hospitalària, si bé cap d'aquests es troba ingressat.

Efectius d'emergències al lloc de l'accident del castell inflable de Mislata
Els serveis d'emergència van socórrer els nens ferits | Emergències

Mor una altra nena a l'accident del castell inflable de Mislata

La menor era a l'UCI des del dia de Reis a la tarda. I és que va rebre un cop molt fort al cap després que l'atracció bolqués per una ratxa de vent i va sortir disparada.

Pel que sembla, l'inflable estava subjectat a un arbre, a un fanal i a un banc. Des del dia del succés, el Grup d'Homicidis de la Policia Nacional investiga els ancoratges de l'atracció.

L'accident va tenir lloc aproximadament a les vuit de la tarda a la fira nadalenca de Mislata, una població de prop de 45.500 habitants de l'àrea metropolitana de València. En un moment donat, el castell inflable va saltar pels aires a causa d'una ràfega de vent molt forta.

Fotomuntatge de l'inflable de Mislata i Cayetana, una de les víctimes mortals de l'accident
Cayetana, la primera nena que va morir a l'accident de l'inflable de Mislata | La Noticia Digital

La Policia Científica ha obert una investigació per a esbrinar les causes de l'accident. A més, volen determinar la responsabilitat, si és que n'hi ha hagut, de la companyia firant que va muntar l'atracció.

«Pensava que estava ancorat. És molt fort que no estigués lligat»

La mare de Cayetana, la primera nena que va morir a l'accident del castell inflable, ha anunciat que emprendrà accions legals pel que va passar. Segons el diari 'Levante', la dona va intentar subjectar el castell quan va veure que una forta ràfega de vent estava aixecant l'atracció. «Pensava que estava ancorat. És molt fort que no estigués lligat. Això no quedarà així», confessa.

Dos agents de la policia local al lloc de l'accident de l'inflable de Mislata
Dos agents de la policia local al lloc dels fets | Europa Press

Els veïns de Mislata afirmen que és freqüent que en aquesta zona hi faci molt de vent. «Crec que es podria haver tingut una mica més de previsió», ha dit un paisà de la localitat valenciana.

Segons la normativa legal, els castells inflables no poden estar actius quan hi ha vents de 38 km/h o més. I al moment de l'accident, les ratxes van arribar als 53 km/h.

L'Ajuntament de Mislata ha assegurat que l'empresa va presentar tots els documents en regla

«Cap pare o mare està preparat per a aquest tipus de situacions ni per a aguantar aquest dolor tan enorme. Hem d'intentar ser una mica més forts cada dia. Val la pena que ho fem pel nostre altre fill, que també era a l'atracció i no li va passar res», assegurava la mare de la primera nena morta.

Imatge de l'inflable de Mislata
Dues nenes van sortir disparades de l'inflable i van perdre la vida | EP

L'Ajuntament de Mislata ha deixat clar que l'empresa va presentar tots els documents en regla per a instal·lar l'inflable. La investigació té un objectiu, que és esbrinar si aquest succés va ser un accident protagonitzat per la mala sort o es va donar per una imprudència.