Efectius d'emergències al lloc de l'accident del castell inflable de Mislata

Vera, la nena de 4 anys que no ha pogut salvar la vida pel castell inflable

Vera és la segona víctima mortal de l'accident de Mislata

Fins i tot una cosa tan lúdica com un castell inflable pot posar fi a la vida d'algú, per això cal tenir anar sempre amb precaució. En aquest cas, ha sigut una nena de quatre anys qui ha mort després de l'accident que va tenir lloc el 4 de gener a Mislata, a la província de València.

Així ho ha informat l'Ajuntament de la localitat esmentada. Vera, la nena que estava ingressada a l'Hospital Clínic de València, ha mort després d'estar pràcticament una setmana lluitant per sobreviure.

Dos agents de la policia local al lloc de l'accident de l'inflable de Mislata
L'accident Mislata ha provocat la mort de Vera | Europa Press

El tràgic accident va fer que diversos nens sortissin disparats del castell inflable, cosa que va provocar conseqüències molt greus. Sens dubte, va ser una autèntica catàstrofe al municipi valencià.

Vera no és l'única víctima mortal

Amb la petita Vera, ja són dues les víctimes mortals que hi ha hagut arran de l'accident. I és que dimecres passat, 5 de gener, va morir una altra nena, de vuit anys, a causa de les ferides que va patir. Va sortir disparada del castell inflable de la fira per una ratxa molt forta de vent i va caure violentament contra el terra.

Tot de gent al lloc de l'accident de Mislata
Vera és la segona víctima mortal de l'accident de Mislata | Cedida

A més, set altres infants van resultar ferits. Afortunadament, i després de rebre assistència hospitalària, tots han estat donats d'alta i cap d'ells continua ingressat.

Mitjançant un comunicat a les xarxes socials, l'Ajuntament de Mislata ha lamentat la mort de Vera. D'altra banda, ha declarat dol oficial a tot el municipi fins a aquest dimecres, 12 de gener, i ha suspès tots els actes municipals programats.

«Transmetem el nostre condol més sincer a la família i amics de Vera, que ha perdut la vida amb quatre anys», ha manifestat amb tristesa el consistori del municipi.

Se segueixen buscant culpables

No obstant això, el procés d'investigació policial continua obert. El cos especial continua fent diligències per a aclarir els fets i esbrinar si algú de l'empresa que va muntar l'inflable és responsable de l'accident.

Veïns de Mislata fent un minut de silenci per les nenes que han mort arran de l'accident
L'Ajuntament de Mislata ha decretat dol municipal per la mort de les dues nenes | Twitter

L'Ajuntament també ha volgut agrair la bona feina dels serveis sanitaris, dels cossos de seguretat i dels bombers en aquest episodi tan tràgic.

Deixem-los que passin el dol tranquils

Els pares de la nena de vuit anys que va morir el 4 de gener, Cayetana, han demanat als mitjans de comunicació que no s'aprofitin de la mediatització del succés. Demanen que es respecti «el dol i el dolor que pateixen en aquests moments insofribles».

Imatge de l'inflable de Mislata
Els pares de Cayetana no volen que es parli de la mort de la nena | EP

Mitjançant un comunicat d'un gabinet d'advocats, els progenitors han demanat que s'eviti «publicar declaracions de coneguts o fotos de la nena i fer un seguiment del drama». Agraeixen l'interès mostrat per la mort de la seva filla, però apel·len a l'«empatia que qualsevol pare pot tenir en aquests moments amb la família Horrach Muñoz».

Una tragèdia que serà difícil d'oblidar

L'accident va ocórrer dimarts passat, 4 de gener, a les vuit de la tarda, a la fira nadalenca de Mislata, un municipi de 44.500 habitants de l'àrea metropolitana de València.

Imatge del castell inflable de la Fira de Mislata que ha sortit volant a causa d'una forta ratxa de vent
La tragèdia de Mislata serà difícil d'oblidar | Emergències

A causa d'una forta ràfega de vent, el castell inflable va provocar la mort de Cayetana i va causar greus ferides a vuit menors d'edat més. Entre ells, Vera, de quatre anys, que després de diversos dies ingressada, ha mort aquesta matinada.