Fotomuntatge d'Andreu Coll al moment de la detenció i un cordó policial de la Guàrdia Civil

«Una màquina de matar»: Andreu va acabar amb el seu pare com als videojocs

Es va inspirar en el seu videojoc preferit per posar fi a la vida del seu pare i heretar tota la seva fortuna

Andreu Coll és un jove de divuit anys que va decidir matar el seu pare imitant un dels seus videojocs favorits. L'adolescent va demanar ajuda a un amic que va conèixer a internet per a dur a terme el crim i quedar-se els diners del seu progenitor.

Andreu vivia amb el seu pare, Andreu Coll Bennàssar, a un poble de Mallorca des que aquest i la seva mare es van separar. Era el petit de tres germans i tenia intenció de fer oposicions per a policia. No obstant això, va acabar treballant com a assistent personal a l'empresa del seu pare.

Bennàssar va intentar que el seu fill no deixés els estudis i va veure en ell l'únic hereu del seu patrimoni, valorat en cinquanta milions d'euros. Una suculenta xifra que va motivar que el jove decidís dur a terme un pla molt macabre.

«Una màquina de matar»

Corria l'any 2010 quan Coll va anar a viure amb el seu pare a Alaró, un municipi de Mallorca. El seu progenitor era amo d'una empresa de màquines escurabutxaques, d'una immobiliària i d'un centenar de propietats repartides per tot Espanya.

Andreu volia viure millor i la seva mare "no tenia tants diners". Va explicar al seu pare que no li comprava roba i que l'obligava a fer servir la dels seus germans grans. Bennàssar no tenia bona relació amb la seva exdona ni amb la resta dels seus fills, els quals va decidir desheretar. Així doncs, el petit de la família es va convertir en l'hereu de tots els seus béns.

Dos anys abans de l'assassinat de l'empresari, l'adolescent va conèixer Francisco Abas al videojoc Call of Duty. Coll s'amagava sota el nom de TactivoMen i es descrivia com una autèntica «màquina de matar». Tots dos es passaven hores a internet jugant a jocs violents en equip i parlant.

El mallorquí era un noi solitari sense amics, i va trobar en Abas algú amb qui compartir els mateixos gustos. Per la seva banda, Francisco sentia atracció per Coll, i fins i tot e li va arribar a declarar. «Li vaig dir que estava enamorat d'ell, però em va contestar que li agradaven les noies», va declarar el jove, segons el diari 'Levante'.

Tot i que era un amor no correspost, l'amistat no es va veure afectada i van continuar veient-se en persona i compartint confidències. Va ser llavors quan Coll li va confessar que volia «fer-li alguna cosa» al seu pare. Aleshores va posar en marxa un pla per a posar fi a la vida del seu progenitor.

Un primer intent fallit

Viurien junts «com a amics». Aquesta va ser la promesa que el mallorquí va fer a Abas per convèncer-lo que l'ajudés amb el crim. Dies abans de l'assassinat, Francisco va viatjar des de Saragossa a Mallorca per a passar uns dies amb Andreu.

Una nit, van oferir a l'empresari un pa de pessic ple de somnífers. Quan es va adormir, van entrar a la seva habitació, on Abas li va donar un cop amb un bat mentre Coll l'il·luminava amb una llanterna. Però Bennàssar es va despertar i aquests van fugir.

La commoció del moment no li va permetre distingir el seu agressor i va pensar que algú s'havia colat a casa seva. Preocupat per la seguretat dels dos nois, els va avisar, i ells li van dir que ho havia somiat.

No obstant això, el pare va començar a sospitar, així que ho va comentar a la seva germana. «Potser se'ls han creuat els cables i em volen fer una putada», li va explicar. «Com que tenen un pal allà al llit i a vegades hi juguen», va assenyalar, cosa que va deixar la seva germana preocupada.

El jove mata el seu pare imitant un videojoc

Després del primer intent fallit, el segon no trigaria a arribar. Va ser l'endemà quan Andreu va assassinar el seu pare imitant un dels seus videojocs preferits.

Era la una de la matinada quan l'empresari va arribar a casa. Andreu li va demanar que pugés a la seva habitació per a ensenyar-li una cosa al mòbil. Un cop l'home era dins, Francisco es va situar darrere seu i li va clavar un cop amb un bat ple de claus de deu centímetres.

Una arma que el mateix fill de la víctima havia creat simulant el que feia servir al videojoc Dead Rising 2. Després del primer impacte, van continuar clavant-li cops amb el bat, fins a un total de quaranta.

Van esperar fins que l'empresari va deixar de respirar, van netejar el cadàver i el van canviar de roba. Tot seguit, li van robar el rellotge i un maletí amb diners per a simular un robatori i van arrossegar el cos fins al cotxe.

Hores més tard, dos veïns el van trobar a quinze quilòmetres d'Alaró. Un testimoni va declarar que havia vist els dos joves tornar a casa cap a les quatre de la matinada, cosa que va fer saltar les alarmes.

Tenien pensat repartir-se l'herència

Només tres dies després del crim, Coll va confessar a Abas les ganes que tenia de saber els diners que li corresponien. Una conversa que va ser escoltada per la Guàrdia Civil i que deixava clara la implicació de tots dos en l'assassinat.

«No parlis d'això aquí, Fran», el va advertir Andreu. Quan van ser detinguts, els dos joves van confessar el crim al·ludint al «maltractament psicològic» de què era víctima Coll. «Andreu discutia molt amb el seu pare. El seu pare no l'humiliava, però si Andreu se n'hagués anat de casa, el seu pare li hauria tret tota l'herència», va explicar Abas. «L'única solució era matar-lo», va manifestar.

Actualment, tant Andreu com Abas són a la presó. Van ser condemnats a disset anys i mig i setze anys i mig, respectivament. Coll va ser descrit pel forense com una persona «freda i intel·ligent, amb caràcter dominant».

Segons els informes psiquiàtrics, cap dels dos patia al·lucinacions pel consum excessiu de videojocs. Tots dos eren plenament conscients del que volien fer i de com ho havien de fer.