Imatge d'una noia d'esquenes ubicada en un carrer

Una mare abandona la seva filla de 8 anys en una gasolinera per «portar-se malament»

La policia ha obert una investigació per identificar la menor

Una nena de 8 anys ha estat abandonada en una gasolinera a la localitat de Kabupaten Pelawan, a Indonèsia, juntament amb una nota en la qual els seus pares justificaven l'abandonament de la menor perquè «es portava malament». La Policia d'Indonèsia ha començat una investigació per tractar d'identificar a la menor i els seus progenitors. Aquests li haurien aconsellat que «es cuidés d'ella mateixa», segons publica el diari 'Mirror'. 

A la nota que van utilitzar i que van deixar a la gasolinera es podia llegir les disculpes cap a la menor i la justificació per la seva mala actitud: «Filla, perdona'm. Em veig obligada a deixar-te al carrer. No estic disposada a fer-se patir o torturar-se pel teu mal comportament. Cada dia causes problemes. Perdona'm. Cuida't».

 

S'obliden d'un nen a un col·legi de Galícia

Els pares del menor oblidat en l'autobús que hauria d'haver-lo deixat al CEIP Luis Seoane, d'Oleiros (A Coruña), on estudia cinquè de primària, han requerit a la Xunta que adopti «les mesures necessàries» perquè un fet així no torni a succeir, entre elles que s'exigeixi un curs de formació específica pels monitors. 

En un text dirigit a la 'Jefatura Territorial de Educación', que formalitzaran aquesta setmana, segons han precisat fonts de l'AMPA consultades per Europa Press, critiquen que «en gairebé cinc hores ningú se n'adonés» que el seu fill, de quatre anys, estigués en aquesta situació. Asseguren també que, després dels fets ocorreguts, el nen «no vol anar en autobús ni a l'escola».

A més, es pregunten «com és possible fer la ventilació i la desinfecció del bus sense adonar-se de la presència del nen. Realment s'està fent neteja, tal com es va comprometre l'empresa de transport Eliseo Pita en el protocol que va firmar amb el centre escolar?». D'altra banda, defensen l'actuació de la fins ara directora del centre, que ha dimitit juntament amb la resta de l'equip directiu. De fet, ja s'han recollit fins a 3.000 firmes a favor de la directora del centre.