Tomás Gimeno, pare i segrestatador d'Anna i Olivia, desaparegudes l'abril de 2021 a Tenerife

La mare d'Anna i Olivia, desfeta: «Que Tomás Gimeno no ho torni a fer»

«Beatriz està pendent d'un miracle i que trobin aquest assassí», ressalta Joaquín Amills

El cas d'Anna i Olivia manté en suspens tot el país i part de l'exterior. A hores d'ara, la màxima preocupació de Beatriz Zimmermann, la mare de les nenes, és que el progenitor no torni a cometre un acte així. Una pràctica com el segrest i presumpte assassinat de les seves filles.

Així ho ha indicat Joaquín Amills, el portaveu de la família, en una entrevista per al programa 'Liarla Pardo'. «La seva màxima preocupació no és ella, sinó que no ho torni a fer», ha sostingut. Segons el portaveu, si Gimeno es va treure la vida després de fer-ho amb la de les nenes, fins que no se'n trobi el cos Beatriz no podrà descansar.

En aquest sentit, Amills també ha explicat com està vivint aquesta mare coratge tot el que fa referència al procés de la desaparició. A més, ha explicat que l'espera està sent «dificilíssima» i plena d'«ansietat». «Beatriz està pendent d'un miracle i que trobin aquest assassí», ressalta Amills.

Fa uns dies, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va enviar un missatge encoratjador a Beatriz via telefònica. Li va donar el condol i li va prometre que la cerca de la seva filla Anna no cessaria. Durant la conversa, li va assegurar que esgotaran totes les vies per a trobar la nena. 

El neguit d'una mare

En l'emissió del programa anteriorment esmentat, el periodista Paco Lobatón, president de la Fundació Europea per les Persones Desaparegudes (QSDGlobal), ha ressaltat que el cas de les menors desaparegudes a Tenerife és diferent a altres casos de persones desaparegudes al mar, ja que «les cerques d'aquestes sempre han sigut efímeres i amb recursos molt limitats».

El comunicador ha manifestat a 'Liarla Pardo': «Benvingut sigui el vaixell oceanogràfic 'Ángeles Alvariño'. I si es continua buscant és perquè ho va demanar la delegació del govern i, evidentment, per la pressió i el sentiment general, que és palpable».

Afegit a això, el periodista també ha parlat sobre Anna i Olivia i ha destacat que, «el que al principi semblava un segrest parental, al final es va demostrar que era un pla criminal, un assassinat». «És un cas de violència masclista dut a l'extrem. Punt i seguit, perquè gairebé diàriament es produeix un segrest parental», ha afegit. Així mateix, no ha dubtat a dir que «no trobar Tomás Gimeno incrementa el patiment de Beatriz i dona sensació d'impunitat».

Paco Lobatón ha defensat que la cerca no pot cessar i que s'ha de seguir buscant el pare de les nenes de Tenerife, ja que, si no, «queda oberta la incertesa que pugui estar viu». I això, evidentment, augmentaria el patiment de Beatriz.

En referència al cas d'Anna i Olivia, Lobatón diu que «no s'arribaria a definir l'horror», ja que conèixer moltes històries similars «no evita la commoció que sentim tothom».

El comunicador ha continuat explicant que «hi ha molts casos que passen més o menys desapercebuts, que només els pateixen les víctimes directament, i hi ha casos com el d'Anna i Olivia que transcendeixen i es converteixen en un sentiment global, però alhora interioritzat ciutadà a ciutadà». A més, ha volgut afegir que «podria fer un inventari d'adjectius sobre aquest fet inqualificable», però «no s'arribaria a definir l'horror» davant la situació actual i els desencadenants d'aquesta.